Drapelul Republicii Moldova

Cât este dispus cheltuie Guvernul Republicii Moldova pentru reintegrarea țării

158
(reînnoit 17:22 25.03.2019)
Autoritățile moldovene au pus în discuție publică proiectele prevăzute pentru a fi implementate în 2019, în satele aflate în Zona de securitate.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova este gata să aloce circa 15 milioane de lei pentru implementarea proiectelor de reintegrare a țării. Decizia respectivă a Guvernului a fost pusă în discuție publică.

Potrivit autorilor documentului, în luna februarie anul curent a fost organizat un concurs în cadrul căruia o comisie specială a selectat cele mai bune idei, propuneri ale administrațiilor sătești, aflate în Zona de Securitate. La final, din cele 96 de proiecte au fost alese 35. Acestea se referă la modernizarea sistemului de educație, dezvoltarea culturii și sportului, reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și iluminatul stradal.

Un astfel de program există în Moldova din anul 2014. În anul 2018 Guvernul a alocat de asemenea 15 milioane pentru realizarea a 49 de proiecte privind reintegrarea țării. În special, a fost acordat ajutor material în valoare de 100 de mii de lei liceelor din Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbnița, gimnaziilor din Corjova și Roghi din raionul Dubăsari. Finanțarea în valoare de 5,7 milioane de lei a fost prevăzută pentru modernizarea iluminatului stradal, 6 milioane de lei  - pentru reparația școlilor și a grădinițelor, a instituțiilor de cultură și a sistemelor de alimentare cu apă.

 

158
Tagurile:
reintegrare, proiecte, Finanțare
Tematic
La ce înțelegere au ajuns vicepremierul pentru reintegrare cu reprezentantul OSCE
Cristina Lesnic: Nu există o strategie de reintegrare a țării, aprobată de Guvern


Загрузка...