Unul dintre liderii ACUM, Andrei Năstase

Moldova are viitor: Declarația unui lider ACUM, după prima ședință a Parlamentului - Video

426
(reînnoit 15:10 21.03.2019)
Imediat după încheierea primei ședințe a Parlamentului de legislatura a X-a, unul dintre liderii ACUM, Andrei Năstase, a făcut mai multe declarații politice prin care se arată încrezător că ”Moldova are viitor”.

CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Unul dintre liderii ACUM Andrei Năstase, deși și-a criticat dur oponenții politici, crede totuși că Moldova va avea viitor.

”Moldova, indiferent de ce vor unii sau alții, va avea viitor, pentru că oamenii buni, cinstiți, drepți și curajoși își doresc un viitor senin pentru copii și nepoți și pentru că anume așa este drept”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă susținută imediat după prima ședință a Parlamentului.

Potrivit lui, ”Moldova poate fi scoasă din întuneric” în cazul în care viitoarea majoritate parlamentară își va ”asuma politic” dezideratul că Moldova trebuie scoasă din captivitate.

Ulterior, a fost dată citirii o declarație adresată tuturor deputaților în care se subliniază că totul va depinde de voința politică a fiecărui ales al poporului.

Blocului Electoral ”ACUM” este singura formațiune care nu și-a constituit astăzi fracțiunea parlamentară. Reprezentantul Blocului, Andrei Năstase, a anunțat că decizia cu privire la crearea fracțiunii va fi luată peste 10 zile, precizând că este o decizie pe care și-au asumat-o.

Precizăm că în cadrul primei ședințe a Parlamentului au fost constituite trei fracțiuni. Cea mai mare fracțiune este a PSRM, formată din 35 de deputați. Președinte al fracțiunii va fi deputatul Zinaida Greceanîi, vicepreședinte – Corneliu Furculiță și secretar – Vladimir Bolea.

A doua fracțiune după mărime în Parlament va fi cea a Partidului Democrat în componența sa numerică de 30 de deputați. Președinte al fracțiunii va fi Pavel Filip.

Fracțiunea Partidul „Șor”  va fi formată din 7 deputați. Președinte al fracțiunii va fi liderul partidului Ilan Șor.

Potrivit legislației, după constituirea legală a Parlamentului se alege preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul Permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, sunt constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Parlamentul Republicii Moldova, ales de cetățeni la data de 24 februarie, s-a întrunit astăzi în prima ședință de constituire. Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a fost semnat în ajun de președintele țării, Igor Dodon.

426
Tagurile:
video, prima ședință, declarație, Moldova are viitor, ACUM
Тема:
Prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova (13)
Tematic
Șeful statului face declarații în Parlament: Iată ce priorități a punctat Dodon
Câți deputați s-au înregistrat la prima ședință a noului Parlament
Așa drumuri, așa Parlament: Câteva gânduri în contextul primei ședințe a Legislativului


Загрузка...