Igor Dodon a avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah

Igor Dodon, îngrijorat în legătură cu o eventuală destabilizare a situației în Găgăuzia

244
(reînnoit 11:20 19.03.2019)
Adunarea Populară din autonomie a amânat, în ajun, alegerile bașcanului Găgăuziei, stabilite pentru data de 19 mai, pentru data de 30 iunie.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală destabilizare a situației din Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuz-Yeri.

Adunarea Populară din autonomie a amânat, în ajun, alegerile bașcanului Găgăuziei, stabilite pentru data de 19 mai, pentru data de 30 iunie.

Șeful statului a avut în această dimineață o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Liderul autonomiei l-a informat pe Dodon despre situația din regiune.

”Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu eventuala destabilizare a situației din autonomia Găgăuză”, a anunțat după întrevedere șeful statului.

Deputații locali au modificat și Codul Electoral local al UTA Găgăuz-Yeri. Modificările se referă la majorarea pragului de validare a alegerilor în regiune, de la 33 la sută la 50 la sută. Aleșii locali din regiune au mai stabilit ca la baza formării listelor electorale să stea Registrul de Stat al Alegătorilor din Republica Moldova.

Bașcanul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, a declarat că este gata să promulge doar acele modificări care se referă la ajustarea Codului Electoral local cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri și anume schimbările legate de majorarea pragului de validare a alegerilor de la 33 la 50 la sută. Cât privește modificările legate de listele electorale, Vlah a menționat că acestea nu au nicio legătură cu Statutul juridic al UTA Găgăuz-Yeri

244
Tagurile:
bascan, alegeri, Igor Dodon, Irina Vlah
Tematic
Când vor avea loc alegerile bașcanului Găgăuziei
Decis: Vezi când vor avea loc alegerile bașcanului din Autonomia Găgăuză


Загрузка...