Congresul SUA

Congresul SUA a publicat proiectul de lege care interzice încălcarea INF

161
(reînnoit 18:49 07.03.2019)
Pe site-ul Congresului SUA a fost publicat un proiect de lege care prevedere interzicerea Pentagonului utilizarea rachetelor interzise de INF.

BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik. Congresul SUA a publicat proiectul de lege care prevedere interzicerea utilizării resurselor bugetare pentru testarea, achiziționarea și amplasarea rachetelor vizate în Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Niciun fel de resurse bugetare, alocate Ministerului Apărării sau devenite accesibile acestuia în oricare alt fel pentru anul fiscal 2020 sau următorii ani, nu pot fi oferite sau cheltuite pentru testarea, evaluarea, achiziționarea sau desfășurarea oricăror rachete interzise de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (ca și cum ar fi în vigoare)”, se spune în documentul dat publicității pe site-ul congresului.

Proiectul a fost propus spre examinarea camerei reprezentanților la mijlocul lunii februarie de către congresmanul din partea Ohio, Tulsi Gabbard. Șansele adoptării acestui document sunt minime, odată ce congresul susține poziția dură a administrației față de INF.

161
Tematic
Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume
Serghei Șoigu: Măsurile de răspuns ale Federației Ruse la ieșirea Statelor Unite din INF
Vladimir Putin: Statele Unite încalcă Tratatul INF, amplasând rachete țintă în România


Загрузка...