Bashar al Assad

Suveraniștii europeni - demers hotărât pentru susținerea Siriei și a lui Bashar al Assad

149
(reînnoit 09:47 07.03.2019)
Siria își merită suveranitatea câștigată cu prețul sângelui - intelectualii europeni vor continua să informeze opinia publică internațională asupra situației reale din regiune

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik, Evan Răutu. O delegație a Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a efectuat recent o vizită oficială în Siria, prilej cu care a avut loc o întâlnire cu președintele Siriei, Bashar al-Assad. Delegația a fost alcătuită din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia.

În cadrul întâlnirii de la palatul prezidențial din Damasc, reprezentanții ”noii disidențe europene” și președintele Siriei au dezbătut situația din Siria, din orientul Mijlociu și din lume, rezultată în urma agresiunii SUA și a aliaților săi occidentali contra țărilor arabe - și în mai ales contra Siriei.

Care sunt adevăratele cauze ce au generat nu doar conflictul și destabilizarea în toată zona, dar și ”enorme sacrificii ale martirilor sirieni”, după cum îi numește președintele sirian pe cei căzuți pentru apărarea patriei și a democrației.

Siria își merită suveranitatea câștigată cu prețul sângelui - este concluzia participanților la întâlnirea cu președintele Al Assad.

Dar, au apreciat participanții la întâlnire, războiul economic și mediatic continuă. Intelectualii europeni au declarat că vor continua să informeze opinia publică internațională asupra situației reale din Siria și din regiune.

Mass media alternative au început să aibă un rol tot mai important în lumea întreagă,  devenind din ce în ce mai vizibilă, are un rol aparte de jucat în acest război al informației.

Menționăm că, tot cu prilejul acestei vizite, au avut loc întâlniri cu conducerea politică din orașul martir Lattakia, cu conducerea supremă a forțelor militare și de securitate din regiunea Hama, cu conducerea regiunii Aleppo, dar și cu diriguitorii renumitei universități locale – un impresionant focar de cultură al Orientului, unde învață peste 120.000 de studenți.

În cadrul acestei deplasări au avut loc întâlniri și dezbateri publice, conferințe – cea mai importantă fiind susținută la Opera din Damasc – dar și vizite la locuri sacre – localitatea Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului, sau Marea Moschee din Damasc, unul dintre cele mai venerate lăcașuri de cult din lumea arabă.

Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor intenționează să realizeze un Forum de dezbateri pe tema situației din Siria și din Orientul Mijlociu, dar și a provocărilor internaționale, generate de manipularea opiniei publice, de implicarea serviciilor secrete, de aservirea unor instituții internaționale și, în final, de imixtiunea în treburile interne – mergând până la agresiuni militare directe sau prin efective armate finanțate.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

149
Tagurile:
Bashar al-Assad, sustinere, suveranitate, Siria
Tematic
Ministerul rus al Apărării: Butelii cu clor au ajuns în mâinile Statului Islamic din Siria
Cine și de ce nu dorește încheierea războiului din Siria - Opinie
Comisia Electorală Centrală

Câți observatori vor monitoriza alegerile din 1 noiembrie

37
Alegerile prezidențiale de duminică, 1 noiembrie 2020, vor fi monitorizate de 2 193 de observatori care au fost acreditați de Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1 884 de observatori naționali și 309 observatori internaționali.

În cadrul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării au fost acreditați 77 observatori din partea organizațiilor neguvernamentale și a misiunilor diplomatice și 156 de observatori înaintați de către concurenții electorali. Pentru secțiile de votare de pe teritoriul țării, consiliile electorale de circumscripție au acreditat, la cererea concurenților electorali, câte un observator național.

CEC atenționează că observatorii nu fac parte din componența organelor electorale inferioare, iar activitatea lor nu este remunerată financiar de către CEC, ci de către subiecții care au solicitat acreditarea lor.

Observatorii au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, la toate ședințele organelor electorale, inclusiv în ziua alegerilor, fără a interveni în procesul electoral sau în alte aspecte electorale și să informeze președintele organului electoral despre neregulile observate. Ei au acces la toate informațiile cu caracter electoral, la listele electorale, la procesele verbale întocmite de organele electorale, iar efectuarea filmărilor foto şi video pot fi realizate cu înștiințarea președintelui organului electoral, fără a pune în pericol secretul şi securitatea votării.

Lista observatorilor acreditați de Comisie poate fi consultată pe pagina web oficială a instituției, anunță într-un comunicat de presă Direcția Comunicare, Relații Publice și Mass-Media a Comisiei Electorale Centrale.

Detalii despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Pentru scrutinul prezidențial vor fi deschise 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare. Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar.

Numele celor opt concurenţi electorali vor fi tipărite în buletinul de vot cu litere majuscule, în următoarea ordine: Usatîi Renato, Năstase Andrei, Deliu Tudor, Dodon Igor, Ivanov Violeta, Sandu Maia, Țîcu Octavian, Chirtoacă Dorin.

Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19: să poarte măști de protecție; să respecte distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale; să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în secția de votare; să-și efectueze termometria la intrarea în secția de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
monitorizat, monitorizare, 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală, observatori, alegeri


Загрузка...
Владимир Брутер

Expert: Vom avea sau nu un "maidan" după alegeri

92
(reînnoit 09:23 27.10.2020)
Peste câteva zile, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. În societate se vorbește tot mai mult că după aceste alegeri, la Chișinău ar putea avea loc proteste, care ar putea fi organizate nu fără ajutorul Occidentului.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Evenimentele din Belarus și Kîrgîzstan îi fac pe mulți să creadă, nu fără temei, că acestea ar putea fi organizate și în Moldova, nu fără ajutorul Occidentului, mai ales că în perioada de până la alegeri candidații de dreapta au anunțat că sunt gata să scoată lumea în stradă în cazul în care vor pierde alegerile. De această părere este expertul Institutului de Cercetări politice și umanitare Vladimir Bruter.

"Putem avea aceste suspecții că este pus la cale scenariu unui "maidan", deși nu există motive pentru o asemenea evoluție a lucrurilor. Totul depinde de felul în care se vor desfășura alegerile din 1 și 15 noiembrie. Niște acțiuni de protest ar putea avea loc, dar situația din Moldova este alta decât cea din Belarus și Kîrgîzstan. Și asta pentru cp Moldova este o republică parlamentară, astfel alegerile parlamentare sunt mult mai importante decât cele prezidențiale", a declarat Bruter pentru studioul radio Sputnik Moldova.

Bruter amintește că în Parlament există o majoritate la limită.

"Admit că dacă diferența de voturi dintre cel care se va clasa pe locul întâi și cel de pe locul doi va fi mică, ar putea să fie desfășurate acțiuni de protest", a spus Bruter.

Amintim că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie participă opt concurenți: Usatîi Renato, Năstase Andrei, Deliu Tudor, Dodon Igor, Ivanov Violeta, Sandu Maia, Țîcu Octavian, Chirtoacă Dorin. Numele lor sunt tipărite în buletinul de vot cu litere majuscule, în ordinea de mai sus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
proteste, prezidențiale, Maidan, alegeri


Загрузка...
Accident grav în raionul Anenii Noi

Trei persoane au ajuns la spital din cauza unui șofer beat

0
(reînnoit 15:50 27.10.2020)
Un tânăr de 22 de ani care a urcat băut la volan și fără permis de conducere a ajuns cu mașina într-un șanț în această noapte. În consecință, trei persoane au fost internate în spital.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Silvia Vetcu a precizat pentru Sputnik Moldova că accidentul s-a produs în jurul orei 04:00 în localitatea Gura Bâcului, raionul Anenii Noi.

Tânărul a urcat la volanul unui BMW fără permis de conducere și în stare de ebrietate. La un moment dat, el ar fi pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în canalul de scurgere de pe marginea drumului. Poliția precizează că șoferul nu ar fi adaptat viteza la condițiile meteorologice, carosabilul fiind umed. În mașină mai erau alte trei persoane care s-au ales cu diferite traumatisme și au fost transportate la spital.

Automobilul a fost grav avariat. Șoferul a fost supus testului de alcoolemie, iar rezultatul a arătat că acesta avea o concentrație de alcool de 0.40 mg/l. Oamenii legii au inițiat o anchetă și urmează să stabilească toate circumstanțele accidentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alcool, șofer, accident
Tematic
Avertizare ONU: Risc de falsificare a preparatelor anti-COVID-19
Foto: Accident teribil la Florești: Un tânăr, lovit de două automobile


Загрузка...