Alegeri, foto de arhivă

Expert: Se implică oare Rusia în alegerile din Moldova

148
(reînnoit 17:17 14.02.2019)
Directorul Institutului Rus de Planificare Strategică a comentat pentru Sputnik Moldova declarația apărută în presa americană.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. În ziarul american „The Hill” a fost publicat recent un articol semnat de Markwayne Mullin, membru al Congresului SUA din partea statului Oklahoma.

Autorul acestuia afirmă că Rusia intervine activ în afacerile interne ale Moldovei. Mesajul principal al materialului este că „Rusia își sporește eforturile agresive privind ocuparea secretă a Republicii Moldova”.

Directorul Institutului Rus de Planificare Strategică, doctor în științe politice, profesor, Aleksandr Gusev, a comentat pentru Sputnik Moldova opinia exprimată în articolul american.

„Acest lucru trezește nedumerire și uimire deoarece noi nu ne implicăm în afacerile interne ale altor state, chiar și a celor prietenoase nouă”, a declarat expertul.

Acesta este sigur că americanii învinuiesc Rusia de propriile lor păcate.

„Pentru americani asemenea acțiuni sunt în firea lucrurilor. Ei intervin în toate procesele imaginabile și inimaginabile care au loc în alte țări. Marionetele aduse la putere, parlamentele create in baza democrației proamericane sunt lucruri obișnuit pentru ei”, a spus Gusev.

Rusia nu s-a implicat și nici nu intenționează să se implice în afacerile interne ale Moldovei și ale altor țări, asigură expertul.

„Ei judecă despre alte țări potrivit propriilor tipare, tot așa judecă și despre Rusia. Cu toate că nu există nici pomeneală de amestec în afacerile și alegerile din Moldova”, a conchis politologul.

148
Tagurile:
Moldova, alegeri, Rusia
Tematic
Alegerile din 24 februarie: Ori votăm corect, ori facem pușcărie
Cine sunt observatorii care vor monitoriza desfășurarea alegerilor parlamentare în Moldova


Загрузка...