Parlament

Noutatea zilei: Fracțiunile parlamentare vor avea propriul ”cod” de activitate

109
(reînnoit 10:59 12.02.2019)
Cu regulament propriu: Cum își vor desfășura activitatea în viitorul Parlament fracțiunile și grupurile parlamentare.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Fracțiunile și grupurile parlamentare vor avea propriul regulament de activitate, începând cu legislatura a XXI-a a Parlamentului. Regulamentul-tip al fracțiunilor sau grupurilor parlamentare din cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost aprobat la ultima ședință a Biroului Permanent.

Regulamentul-tip al fracțiunilor transpune prevederile Regulamentului Parlamentului și cele ce derivă din practica parlamentară. Acesta cuprinde capitole ce vizează scopurile, principiile și atribuțiile fracțiunii, organizarea activității acesteia, drepturile și obligațiile membrilor, alegerea și atribuțiile conducerii, ședințele fracțiunii.

Regulamentul fiecărei fracțiuni sau grup parlamentar va fi aprobat concomitent cu constituirea fracțiunilor și va fi prezentat Secretarului general al Parlamentului pentru a fi înregistrat.

Documentul a fost elaborat de către Direcția generală juridică a Parlamentului cu suportul proiectului PNUD.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracţiunile parlamentare sunt alcătuite din cel puțin 5 deputați, se constituie în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului şi funcţionează în baza regulamentului propriu.

109
Tagurile:
regulament, infractiuni, deputati, Parlament
Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (112)
Tematic
Cine au fost cei mai guralivi deputați din Parlamentul Republicii Moldova
Timp de un an, deputații din Moldova au votat peste 340 de legi
Parlamentul în cifre: Cum au lucrat deputații în comisiile permanente


Загрузка...