Kremlinul

Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF

180
(reînnoit 14:25 02.02.2019)
Rusia nu va purta niciun fel de negocieri cu SUA în privința Tratatului INF, însă este gata să examineze orice propuneri ale Washingtonului, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

Chișinău, 2 feb – Sputnik. Rusia nu a iniția niciun fel de negocieri pentru INF: în cazul în care există niște propuneri, le va examina, însă nu va înainta niciun fel de propuneri din partea sa, a declarat agenției RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
© Sputnik / Алексей Никольский

"Nu vom mai propune reluarea unor negocieri. Dacă el (Trump) vrea, suntem gata să răspundem la inițiativele lor, însă nu vom veni cu niciun fel de propuneri", a spus Peskov, fiind solicitat să comenteze afirmațiile lui Trump despre un nou acord INF.

Vineri, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washingtonul va lansa din 2 februarie procedura de ieșire din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Ulterior, acesta a menționat că și-ar dori încheierea unui nou acord INF. La rândul său, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că “în cazul în care Rusia nu va reveni la o respectare deplină și verificabilă a acordului în decurs de șase luni, atunci INF va fi denunțat”.

180
Tagurile:
Kremlin
Tematic
Zaharova: Rusia își rezervă dreptul de a răspunde în cazul ruperii Tratatului INF


Загрузка...