Igor Dodon și Valentina Matvienko

Dodon a vorbit cu Matvienko despre sarcina strategică a președintelui Republicii Moldova

153
(reînnoit 13:38 31.01.2019)
Dodon către Matvienko: după alegeri vor fi deschise noi perspective pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Rusia.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Aflat într-o vizită de lucru de două zile la Moscova, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei, Valentina Matvienko.

Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea moldo-rusă. În cadrul dialogului a fost dată o apreciere relațiilor de prietenie și parteneriat dintre Moldova și Rusia.

”Am informat-o pe doamna Matvienko despre lansarea Anului Familiei în Republica Moldova, despre programul manifestărilor care vor avea loc cu ocazia celor 74 de ani de la Marea Victorie și a celor 75 de ani de la eliberarea țării noastre de cotropitorii fasciști. Am abordat chestiuni ce țin de cooperarea în sfera socială și umanitară”, a anunțat șeful statului într-o postare pe pagina sa oficială Facebook.

În cadrul dialogului cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale, Dodon și-a exprimat încrederea că după alegerile parlamentare din Moldova, care vor avea loc pe data de 24 februarie, vor fi deschise noi perspective benefice pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă.

Decizii importante pentru Moldova după întâlnirea lui Dodon cu Putin>>>

”Am convenit asupra oportunității de a organiza la un nivel înalt Forumul moldo-rus al regiunilor, care va avea loc în luna martie curent, în Moldova, la Chișinău și Comrat”, a spus șeful statului.

Dodon a informat-o pe Matvienko că sarcina strategică a președintelui țării constă în promovarea unei politici externe echilibrate a Republicii Moldova în raport cu țările din Est și din Vest.

153
Tagurile:
Rusia, Moldova, Valentina Matvienko, Igor Dodon
Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (30)
Tematic
Întrevedere la Moscova: Ce a discutat Dodon cu Kozak
Întrevedere la Moscova: Ce a discutat Dodon cu șeful Gasprom-ului - Video
Ultima oră: Vladimir Putin i-a făcut o promisiune importantă lui Igor Dodon


Загрузка...