Schengen

Iohannis: Fără consens, aderarea României la Spațiul Schengen nu este posibilă

112
(reînnoit 16:31 15.01.2019)
Șeful statului român a declarat că țara trebuie să facă progrese pentru a putea accede în Spaţiul Schengen.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marţi, la Cotroceni, că aderarea României la Spaţiul Schengen este imposibilă fără un consens în interiorul țării, menționând că toți lucrează ”la acest proiect”.

„Toată lumea e de acord că locul României e în Schengen. Cei mai convinşi suntem noi pentru că intrarea României ar îmbunătăţi securitatea în zonă. Este nevoie în acelaşi timp să facem şi noi câteva progrese. Fără consens aderarea la Schegen nu este posibilă şi lucrăm cu toţii la acest proiect”, a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, transmite Mediafax.ro.

La rândul său, Borut Pahor a declarat că a fost membru al Consiliului European între 2008 şi 2011 şi își amintește dezbaterile referitoare la aceste criterii pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a intra în Spaţiul Schengen.

”Fostele criterii stabilite în trecut pentru unele ţări care voiau să fie membre au fost îndeplinite de România, însă iată că pentru România au fost impuse condiţii suplimentare”, a subliniat preşedintele sloven, Borut Pahor.

Pahor a mai menționat că toate statele ar trebui să îndeplinească aceleaşi criterii și că îți dorește ca România să facă parte din Spaţiul Schenghen.

Decizia finală pentru ca România să adere la Spaţiul Schengen trebuie luată în unanimitate de statele Uniunii Europene. În prezent, din Spaţiul Schengen fac parte 22 de state din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

112
Tagurile:
Schengen, aderare, declaratie, Klaus Iohannis, Romania
Tematic
Tarlev: Moldovenii care se vor afla în România vor putea telefona acasă la tarif național
România a preluat președinția Consiliului UE: Iată cum a reacționat Chișinăul


Загрузка...