Logotipul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa

OSCE consideră inadmisibilă neadmiterea observatorilor Rusiei la alegerile din Ucraina

72
(reînnoit 17:11 11.01.2019)
OSCE va continua înregistrarea tuturor doritorilor de a se afla în calitate de observator la alegerile prezidențiale din Ucraina.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Ingibjorg Solrun Gisladottir, directorul Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO), în scrisoarea adresată ministrului de Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a calificat drept inadmisibilă solicitarea acestuia de a nu fi admiși observatorii din Federația Rusă la alegerile prezidențiale din Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă OSCE, Aleksandr Lukașevici.

Protest la Ambasada Ucrainei din Moscova în susținerea lui Kirill Vîșinski
© Sputnik / Рамиль Ситдиков

Anterior, Klimkin a comunicat că în scrisoarea adresată directorului BIDDO a solicitat să fie trimisă o misiune de observare la alegerile prezidențiale din Ucraina în care a menționat că MAE al Ucrainei nu va accepta cererile de înregistrare ale observatorilor ruși la aceste alegeri.

„Directorul BIDDO deja a reacționat la scrisoarea lui Klimkin, spunând că acest lucru este inadmisibil și că ei vor continua să înregistreze toți doritorii, cu atât mai mult că, oficial, BIDDO a invitat toate țările-participante să-și delege experții, specialiștii pentru a participa la această misiune, fără nici un fel de restricții”, a spus Lukașevici.

Totodată, acesta susține că Ingibjorg Solrun Gisladottir „a dat de înțeles că nu este sigură 100% de rezultatul final și că președintele actual al OSCE a dat imediat indicații reprezentanților săi de a face legătura cu partea ucraineană”.

72
Tagurile:
Ucraina, alegeri, observatori, OSCE
Tematic
Moldova și OSCE: Cele două maluri ale Nistrului, tot mai aproape
Problema transnistreană, pe agenda Președinției slovace la OSCE


Загрузка...