Postul de televiziune RT

Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative cu privire la activitatea Sputnik şi RT

142
(reînnoit 11:04 05.01.2019)
Hackerii de la Anonymous au publicat noi documente privind activitatea Sputnik și RT, într-o nouă serie de materiale care vizează proiectul guvernului britanic Integrity Initiative.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Anonymous au publicat rapoarte analitice privind activitatea structurilor mass-media rusești, precum și facturile pe care hackerii le-au numit dovezi ale desfăşurării de analize de către Integrity Initiative din banii contribuabililor britanici, analize asupra activităţii Partidului Laburist și a liderului său, precum și a canalul TV Russia Today. Documentele se referă, în special, la reflectarea incidentului din Salisbury, situația din țările fostei URSS și situația din Orientul Mijlociu, inclusiv Siria. Ministerul britanic de Externe a recunoscut deja autenticitatea documentelor publicate anterior privind subiectul intervenției Londrei în afacerile țărilor UE și desfășurarea unui război informaţional orientat împotriva Rusiei.

Anonymous au publicat copii de facturi pentru un total de aproximativ 1.000 de lire sterline, emise pentru o anumită persoană care trăiește în Iordania sub numele de Jassar Jamal al-Tahat pentru "efectuarea de rapoarte pentru Integrity Initiative despre campaniile RT".

De asemenea, au fost publicate două rapoarte privind activitățile RT. Unul, al cărui autor este indicat Jassar al-Tahat, este o analiză a activității RT din Orientul Mijlociu, compilat în aprilie 2018. Al doilea, fără a preciza numele autorului, examinează principiile distribuirii știrilor în rețelele sociale, constată succesele RT și Sputnik pe aceste platforme. "Planurile de a contracara RT" și "Motivele pentru care acestea acţionează împotriva RT" - înşişi hackerii amintesc de aceste rapoarte.

Primul raport este datat din 9 aprilie, al doilea fără dată, iar conturile sunt marcate pe 15, 18 și 21 aprilie.

Potrivit unui raport, în Orientul Mijlociu, "RT este acum perceput ca cea mai fiabilă sursă de informație, oferind cealaltă parte a istoriei" și răspunzând vectorului dezvoltării regiunii, mai ales că intelectualii locali trăiau sub dominația narațiunii occidentale, "iar dorinţa lor acum este să vadă cealaltă parte". Autorul raportului recunoaște, de asemenea, că RT are un asemenea grad de încredere într-o regiune pe care sursele de informare occidentale nu o posedă.

După cum se menționează în raport, RT se bucură de o reputație în Orientul Mijlociu ca o sursă "oferind o perspectivă nouă, complexă și avansată, care le permite oamenilor să înțeleagă noile tendințe pe care ceilalți radiodifuzori nu le explică".

"Siria a dat un exemplu clar: înainte ca ruşii să vină în Siria, ştirile erau ofereau ”tabloul” occidental şi oamenii au început să întrebe ce se întâmplă cu adevarat". Când au venit ruşii, ei ... au început să spună ce se întâmplă în lume", scrie autorul.

Al doilea raport menționează succesul RT și Sputnik în rețelele de socializare, în special în contextul neîncrederii față de sursele informaționale occidentale în rândul publicului vestic. De exemplu, după ce avionul Su-24 rusesc a fost doborât în 2015, "RT și Sputnik au început să publice articole de promovare a poziției rusești" și să câștige un sprijin puternic. În același timp, articolul RT privind Reddit a adunat 11 mii de comentarii, în timp ce cel apărut pe CNN, pe locul al doilea, - doar 2,2 mii. "Simpatiile comune pe rețelele de socializare erau de partea rusă", scrie autorul.

Scandalul privind Integrity Initiative

În noiembrie 2018, hackerii au publicat pentru prima dată documente despre activitățile Integrity Initiative al Institutului de Administrație Publică, care, în opinia lor, ar putea folosi Marii Britanii pentru a interveni în afacerile interne ale țărilor europene și pentru războiul informaţional împotriva Rusiei. Potrivit Anonymous, programul institutului nu a fost actualizat încă din 2017, lipsesc informații despre angajații săi și detaliile de contact ale instituției, iar codul programului publicațiilor online sugerează că acestea sunt făcute automat.

142
Tagurile:
RT, Sputnik, activitate, rapoarte, hackeri
Igor Dodon

Dodon a invitat partidele de stânga se unească la alegerile parlamentare

75
Fostul președinte nu a exclus că Partidul Socialiștilor va forma un bloc electoral pe flancul stâng.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Șeful PSRM, Igor Dodon, a anunțat că va propune partidelor de stânga din Moldova să meargă împreună la alegerile parlamentare anticipate. Mai mult, ex-președintele nu exclude faptul că formațiunea sa politică va forma un bloc electoral cu alte partide de stânga. El a declarat acest lucru în timpul unei emisiuni televizate. 

"Ar fi ideal să unim flancul stâng și să mergem cu un front unit. Nu exclud că voi ieși cu o astfel de inițiativă după următoarea ședință a Consiliului Republican. Deja cu propuneri concrete: să ne unim pe o singură platformă împotriva celor care vor să distrugă statul", a spus Dodon.

Fostul președinte nu a numit partidele cu care este gata să se unească, dar a spus că apelul său ar trebui luat foarte în serios.

"Trebuie să creăm un bloc de forțe de stânga, vom găsi simboluri mai bune. Cred că steaua socialistă este mai cunoscută. Putem lua steaua, putem să formăm un bloc, să mergem la alegeri și să obținem majoritate parlamentară. Și acest lucru este real”, a spus el.

Mai devreme, Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului și liderul mișcării pentru unirea cu România „Unirea”, a făcut o propunere de creare a unui bloc de forțe pro-europene de dreapta. În opinia sa, un astfel de bloc ar putea include: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Unității Naționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
parlamentare, partide de stânga, Igor Dodon
Tematic
Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de uzurparea puterii de stat


Загрузка...
Maia Sandu

Va desemna sau nu Maia Sandu un candidat la funcția de premier? Ce a spus președintele

112
Maia Sandu nu va desemna niciun candidat pentru funcția de premier în cursul acestei săptămâni. Declarația a fost făcută de către președintele țării în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune. 

CHIȘINĂU 20 ian - Sputnik. Șeful statului a declarat că nu intenționează să desemneze cel puțin în această săptămână vreun candidat pentru funcția de premier. Invitată la o emisiune de la un post de televiziune, președintele a fost întrebat care vor fi pașii următori și cum vede soluționarea crizei politice.

Maia Sandu și-a exprimat temerile că anumite fracțiuni ar putea vota orice candidatură propusă, doar ca să nu fie declanșate alegeri parlamentare anticipate. În context, ea a menționat că deputații PAS au elaborat un document pe care urmează să-l prezinte în Legislativ spre aprobare. Parlamentarii care îl vor semna se vor angaja public să nu voteze cele două candidaturi care ar urma să fie propuse pentru funcția de prim-ministru, astfel încât să fie posibilă, conform Constituției, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

„Soluția pentru declanșarea alegerilor anticipate este în Parlament. Putem să suspectăm că mai mulți deputați din Parlament nu își doresc acest lucru și încearcă să tergiverseze procesul. Săptămâna viitoare voi veni cu următorul pas. Nu s-a schimbat nimic de la discuțiile purtate cu fracțiunile. Urmează să vedem dacă într-adevăr se va găsi dorință ca să se facă acest angajament public ca să respingă deputații cele două candidaturi la funcția de prim-ministru și să se ajungă la declanșarea alegerilor anticipate”, a precizat președintele Maia Sandu. 

Amintim că luni, 18 ianuarie, Curtea Constituțională s-a pronunțat în privința sesizării depuse de către PAS referitor la posibilitatea autodizolvării Parlamentului. Înalta Curte a declarat inadmisibilă sesizarea și a precizat că există două căi de dizolvare a Parlamentului, prevăzute de Constituție. 

Potrivit articolului 98 din Capitolul VI al Constituției Republicii Moldova, președintele țării trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare, după care să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru. Candidatul va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului. Urmează ședința Legislativului în cadrul căreia deputații vor dezbate programul de activitate și lista Guvernului, după care acordă încrederea cu votul majorității deputaților aleși. În baza votului de încredere acordat de Parlament, președintele Republicii Moldova numește Guvernul.

Termenul limită pentru învestirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat Guvernul, Parlamentul este dizolvat și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
alegeri anticipate, premier, președinte, Maia Sandu
Tematic
Maia Sandu: Alegerile anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând


Загрузка...
Soarele iarna

Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru 21-27 ianuarie

0
(reînnoit 18:49 20.01.2021)
Temperaturile cresc în următoarele zile. Duminică va ploua în nord și în sud. Pentru lunea viitoare sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în toate regiunile. Marți ar urma să ningă.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Vremea se încălzește joi, 21 ianuarie. La prânz, temperaturile vor fi pozitive până și în raioanele de nord.

Meteorologii anunță maxime de +1..+4 grade Celsius în regiunea de nord, +2..+5 grade în regiunea de centru și +3..+6 grade în raioanele de sud.

Cerul va fi numai parțial acoperit de nori, așa că vom avea și ore însorite.

Precipitații nu sunt prognozate.

Presiunea atmosferică va fi normală joi și în următoarele două zile.

Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de cel mult 6 metri pe secundă.

În noapte spre vineri, 22 ianuarie, termometrele vor indica minime de -2..-5 grade în nord, de -1..-4 în centru și de 0..-3 în sud.

Prognoza meteo pentru 21 - 25 ianuarie
Prognoza meteo pentru 21-27 ianuarie

Vineri, 22 ianuarie, se va încălzi și mai mult, maximele termice vor crește cu vreo 3 grade, comparativ cu ziua de joi. Sunt anunțate +4..+7 grade Celsius în regiunea de nord, +5..+8 grade în regiunea de centru și +6..+9 grade în raioanele de sud.

Vântul va sufla tot din sud-est, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

Pentru sâmbătă și duminică sunt prognozate temperaturi la nivelul celor de vineri pe parcursul zilei. Duminică va ploua însă în nord și în sud.

Pentru luni, 25 ianuarie, sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în toate regiunile. Marți ar urma să ningă pe întreg teritoriul țării și se va răci din nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoza meteo, prognoza vremii
Tematic
Pui miere în ceaiul fierbinte? Iată de ce trebuie să renunți la acest obicei periculos
Ceaiul din coada-calului: Te ferește și de răceli


Загрузка...