Pașaport

Politolog: Vom reveni sau nu la regimul de vize cu UE

206
(reînnoit 13:48 28.05.2019)
Doctorul în științe politice Angela Colațchi s-a referit la modul în care moldovenii vor putea să intre pe viitor în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Bruxelles-ul ar putea să abroge în orice moment regimul liberatizat de vize pentru cetățenii Republicii Moldova sau să înăsprească condițiile de ședere în UE. De această părere este Angela Colațchi, conferențiară la Catedra Politici Publice a USM.

”Regimul de vize nu a fost abrogat, el a fost doar liberalizat. UE are o mare marjă de manevră. În prezent ne putem afla în UE fără vize timp de 90 de zile. Oamenii de bună credință de la noi nu au niciun fel de probleme când vizitează UE. Termenul de 90 de zile ar putea fi înlocuit cu unul de 60 sau chiar de 30 de zile”, a spus Colațchi.

Expertul consideră însă că este puțin probabil ca autoritățile de la Bruxelles să impună astfel de restricții.

”Nu este în interesul Uniunii Europene. Dacă oamenii merg în UE, ei fac cumpărături, cheltuiesc bani. Chiar și cei care merg să o vadă pe Mona Lisa își cumpără o ceașcă de cafea. Este în Interesul UE să putem circula liber. Mai mult, oamenii care merg acolo văd cum trăiesc cei din Uniunea Europeană”, a mai spus Angela Colațchi.

206
Tagurile:
Angela Colațchi, UE, vize, Regim, politolog
Tematic
Detalii noi despre cetăţenia Republicii Moldova prin investiţie


Загрузка...