Președinția Republicii Moldova

Reacția președinției Moldovei pe marginea situației din Kerci - detalii

263
(reînnoit 16:18 28.11.2018)
Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a publicat reacția Președinției Moldovei pe marginea situației din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Președinția a comentat tensiunile apărute între Rusia și Ucraina în urma incidentului din Kerci.

”Orice acțiune care poate duce la înrăutățirea situației și așa dificile din regiune este foarte periculoasă, iar noi suntem convinși și sperăm că cele două țări prietene ale Republicii Moldova își pot soluționa neînțelegerile și conflictele prin dialog, pe cale pașnică și diplomatică”, a scris consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președinția își manifestă îngrijorarea față de posibilele dificultăți cu care ar putea să se confrunte cetățenii și exportatorii moldoveni care tranzitează teritoriul Ucrainei, precizând că ”primele semnale în acest sens deja au apărut”.

”Sperăm că acest episod îngrijorător nu va avea consecințe grave pentru securitatea regionala și își va găsi o rezolvare politică pașnică”, 

Lebedinschi precizează că este analizată atent ”situația la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, pentru a exclude și a preîntâmpina orice provocări”.

În mesajul său, Lebedinschi subliniază că secretarul Consiliului Suprem de Securitate se află în legătură permanentă cu conducerea instituțiilor abilitate.

 

263
Tagurile:
reactie, Moldova, situatie, Kerci
Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci - știri de ultimă oră (21)
Tematic
Lavrov, despre incidentul cu navele ucrainene din Kerci: Nu este nevoie de mediatori
Iată ce a declarat Vladimir Putin despre situația din Kerci - detalii


Загрузка...