Igor Dodon

Dodon cere implicarea activă a Consiliului Europei în monitorizarea parlamentarelor

75
(reînnoit 10:21 06.11.2018)
Președintele țării i-a solicitat Consiliului Europei monitorizarea activă a alegerilor parlamentare din Moldova din 24 februarie 2019.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin.

În cadrul dialogului, șeful statului a menționat cooperarea activă a instituțiilor de stat și publice ale țării noastre cu Consiliul Europei, una dintre cele mai importante organizații internaționale.

Dodon și Massolin au discutat și despre alegerile parlamentare ce urmează să se desfășoare în Moldova în luna februarie 2019.

Dodon: Trei posibile evoluții a evenimentelor după alegerile din februarie>>>

”Am subliniat necesitatea unei implicări mai active a Consiliului Europei în monitorizarea procesului electoral și anunțarea rezultatelor acestuia. L-am asigurat pe domnul Massolin că conducerea Republicii Moldova va depune toate eforturile pentru ca alegerile să se desfășoare în modul cel mai transparent și corect”, a declarat Dodon.

Președintele țării a vorbit cu șeful Biroului Consiliului Europei și despre esența strategiei de bază a politicii externe a administrației prezidențiale și anume: stabilirea unor relații reciproc avantajoase atât cu Estul, cât și cu Vestul în baza principiului constituțional de neutralitate permanentă a Republicii Moldova.

75
Tagurile:
Consiliul Europei, Moldova, Igor Dodon, alegeri parlamentare în Moldova
Tematic
Maia Sandu și Andrei Năstase și-au unit forțele înainte de alegeri
Zinaida Greceanîi: Referendumul, după alegeri
Exclusiv: Cum vor candida greii din PD la alegerile parlamentare din 2019


Загрузка...