Agroturism, imagine simbol

Agricultorii sunt îndemnați facă asta: Anunțul ministrului Ciubuc

128
(reînnoit 13:20 25.10.2018)
Încă un pas făcut spre dezvoltarea zonelor rurale: agricultorii cu experiență sunt îndemnați să practice agroturismul - Iată anunțul ministrului Nicolae Ciubuc.

CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Autoritățile au făcut încă un pas pentru a-i sprijini pe proprietarii de pensiuni agroturistice. Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului a aprobat regulamentul cu privire la modul de transmitere, schimbare a destinației și schimb de terenuri. 

Potrivit ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, proprietarii de terenuri agricole care activează de cel puțin de cinci ani în domeniu, sunt încurajați să deschidă pensiuni agroturistice, deoarece nu vor mai trebui să schimbe destinația terenului și să achite mijloace financiare pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului.

”Prin aprobarea acestui regulament extindem oportunitățile de dezvoltare rurală și locală, facilităm atragerea turiștilor în regiunile țării noastre și oferim posibilitatea tuturor agricultorilor de a-și dezvolta o afacere în domeniul agroturismului. Ne asumăm să promovăm și susținem în continuare implementarea politicilor care vor contribui la dezvoltarea durabilă a regiunilor și a zonelor rurale”, a scris Ciubuc pe pagina sa de Facebook.

În ultimii opt ani, peste 140 de milioane de lei au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru dezvoltarea turismului din țara noastră. Potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, din acești bani au fost restaurate șapte obiective turistice, iar alte șapte proiecte se află în plin proces de realizare.

În 2017, Republica Moldova a înregistrat o creștere cu 50 la sută a numărului de cetățeni străini care au vizitat-o, față de 2015. Tot anul trecut, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20 la sută.

128
Tagurile:
anunt, sa faca asta, Agricultori, Ministerul Agriculturii, Nicolae Ciubuc
Tematic
Acorduri de colaborare, între asociațiile de turism din Moldova și Rusia
Moldova și România încearcă să fortifice cooperare în domeniul agro-alimentar
Cât de dispuși sunt străinii să facă turism în Republica Moldova
Premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, foto de arhivă

Pashinyan: Situația din Armenia este gestionabilă, nu intenționez părăsesc țara

8
Se fac auzite noi declarații cu privire la criza politică din Armenia pe care autoritățile o consideră drept o tentativă de lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Situația din țară poate fi gestionată, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, în timpul unui marș alături de susținătorii săi pe străzile Erevanului.

El a numit conflictul cu conducerea Statului Major  "o reacție emoțională".

Statul Major al Forțelor Armate ale Armeniei a cerut joi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în ceea ce privește folosirea forței împotriva propriului popor. Pashinyan a spus că, după ceForțele Armate i-au cerut demisi, el l-a eliberat din funcție pe șeful Statului Major Onik Gasparyan.

Kremlinul
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Cu o zi mai devreme, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, la sugestia lui Pashinyan, l-a demis pe prim-adjunctul  șefului Statului Major al Forțelor Armate Tiran Khachatryan, care, potrivit mediilor de informare, a ridiculizat afirmațiile șefului guvernului despre complexele "Iskander".

În timpul marșului, pe parcursul căreia au avut loc ciocniri între susținătorii și oponenții premierului, Pashinyan a mai spus că el și familia sa nu au de gând să fugă din țară.

"Sper că v-ați obișnuit cu teroarea informațională. Sunt răspândite tot felul de zvonuri – că, chipurile, am pregătit un avion și ne pregătim să fugim. Suntem aici și în niciun caz nu vom părăsi patria noastră. Familia mea este aici", a declarat Pashinyan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Nikol Pashinyan, Armenia
Tematic
Criză politică în Armenia: Pașinean vorbește despre o tentativă de lovitură de stat


Загрузка...
Preșidenția

Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate

93
(reînnoit 14:31 25.02.2021)
Ordinea de zi a ședinței nu este anunțată, cu excepția chestiunii privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Președintele Republicii Moldova convoacă Consiliul Suprem de Securitate, ședința va avea loc vineri, 26 februarie, cu începere de la ora 11.00. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială pe pagina oficială de Facebook.

”Mâine, 26 februarie, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, este menționat în comunicat.

Sursa precizează că, după încheierea ședinței, la ora 14.00, Maia Sandu va susține un briefing la sediul Președinției.

La ședința anterioară a CSS, Sandu a prezentat o listă de chestiuni prioritare pentru Consiliu. Printre acestea: dosarul „furtului miliardului”, cazul concesionării aeroportului internațional Chișinău, dosarele companiilor de asigurări, problema proprietăților moldovenești în Ucraina, finanțarea ilegală a partidelor politice și campaniilor electorale, dosarul „Laundromat", contrabandă cu țigări, lupta împotriva traficului de droguri, defrișările ilegale, probleme de gestionare a crizei pandemice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Consiliul Suprem de Securitate, ședință, Maia Sandu
Tematic
Consiliul Suprem de Securitate - nu seamănă a consiliu și inspiră insecuritate


Загрузка...