Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și președintele României, Klaus Iohannis

Premierul Pavel Filip se va întâlni cu președintele român, Klaus Iohannis

80
Premierul Pavel Filip participă la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se desfășoară la New York.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a semnat, astăzi, la New York, protocolul opţional la Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, anunță site-ul Executivului de la Chișinău. Documentul reconfirmă la nivel internațional angajamentul Republicii Moldova de a contribui în continuare la protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Odată cu semnarea protocolului, statele părți se obligă să recunoască competenţa Comitetului pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi de a primi şi analiza plângerile cetățenilor, care pretind că sunt victime ale încălcărilor prevederilor Convenţiei. De asemenea, sunt prevăzute condițiile de înaintare a plângerilor, dar și mecanismul de interacțiune a Comitetului cu statul parte, precum şi cu reclamantul, în vederea înlăturării ilegalităților.

Convenția privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a fost adoptată la data de 13 decembrie 2006, fiind semnată de Republica Moldova la 30 martie 2007. Parte la Convenție sunt toate statele membre ale UE și alte 120 de țări ale lumii. Statele parte la Convenție sunt obligate să asigure respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, inclusiv în ce privește accesul la educație, ocuparea forței de muncă, transport, infrastructură și dreptul de vot.

AGERPRES transmite că astăzi premierul Pavel Filip urmează să se întâlnească cu preşedintele României, Klaus Iohannis, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

80
Tagurile:
Klaus Iohannis, presedintele roman, intalni, pavel filip, premierul
Tematic
Statul suplimentează ajutorul pentru persoanele cu dizabilități severe
Rușinos: O femeie i-a furat bastonul unui tânăr cu dizabilități locomotorii
Cum să includem persoanele cu dizabilități în procesul de adoptare a deciziilor


Загрузка...