Guvern, imagine de arhivă

Noi facilități pentru investitorii străini: Anunțul făcut de autorități - Detalii

90
(reînnoit 09:12 27.09.2018)
Cabinetul de miniștri vrea să opereze mai multe prevederi legale care ar facilita admiterea și șederea investitorilor străini în Moldova, dar și al celor care vin în scop de muncă.

CHIȘINĂU, 27 sept — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat inițierea unui proiect de modificare a hotărârii cu privire la eliberarea invitaţiilor pentru străini.

Astfel, guvernul urmează să opereze mai multe modificări menite să faciliteze admiterea și șederii pe teritoriul Republicii Moldovei a investitorilor străini, a persoanelor care gestionează investițiile străine, a admiterii străinilor în scop de muncă, în corespundere cu necesităţile identificate pe piaţa internă a muncii, precum și încurajarea admiterii străinilor cu o calificare înaltă.

În prezent, dreptul de a invita străini îl au persoanele juridice înregistrate în Republica Moldova în modul stabilit de lege şi persoanele fizice cu domiciliu permanent sau temporar în Republica Moldova, care au atins vârsta de 18 ani, au capacitate de exerciţiu deplină, cu excepţia străinilor sosiţi la studii sau la tratament.

Totodată, pentru a obţine invitaţia, o persoana fizică trebuie să depună la autoritatea competentă pentru străini următoarele acte:

1) cererea de forma stabilită, semnată de solicitant;
2) copia documentului de trecere a frontierei de stat a străinului al cărui termen de valabilitate nu este mai puţin de şase luni;
3) copia actului de identitate valabil al persoanei care invită;
3) dovada mijloacelor de întreţinere în cuantumul stabilit şi, după caz, angajamentul de luare la întreţinere şi/sau de cazare, conform normelor stabilite în anexa nr.1 la prezentul Regulament;
4) alte documente ce justifică scopul invitării.

Persoanele juridice trebuie să prezinte următoarele acte:

1) demersul de forma stabilită, semnat de administrator cu aplicarea ştampilei;
2) copia extrasului din Registrul de stat al unităţilor de drept;
3) copia documentului de trecere a frontierei de stat a străinului al cărui termen de valabilitate nu este mai puţin de şase luni;
4) copia confirmării dreptului de admitere la studii (eliberată de Ministerul Educaţiei), după caz;
5) copia cazierului judiciar din ţara de origine, în cazul admiterii la studii
6) voucher turistic, programul turistic, după caz;
7) procură, în cazul depunerii demersului de către un angajat împuternicit de către administrator, la care se anexează copia actului de identitate valabil al acestuia;
8) dovada mijloacelor de întreţinere în cuantumul stabilit şi, după caz, angajamentul de luare la întreţinere şi/sau de cazare, conform anexei nr.1 la prezentul Regulament;
9) alte documente ce justifică scopul invitării.

90
Tagurile:
facilitati, investitori straini, anunt, autoritati, detalii, Moldova
Тема:
Guvernul Moldovei - știri de ultimă oră, proiecte, reforme (88)
Tematic
Exclusiv: Gaburici anunță cum pot fi momiți investitorii străini: 3 avantaje ale Moldovei
Incredibil: Guvernul acestei țări interzice vânzarea caselor către străini
Proiect bombă: Guvernul propune noi facilități pentru muncitorii străini - detalii


Загрузка...