Palatul Westminster

Moldovenii în Marea Britanie: Imigranţii care vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit

327
Presa britanică a anunţat marţi că premierul Theresa May şi miniştrii săi au convenit ce imigranţi vor fi favorizaţi în Marea Britanie în viitorul sistem de imigraţie post-Brexit.

BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik, Doina Crainic. În sistemul de imigraţie post-Brexit vor fi favorizaţi lucrătorii cu înaltă calificare şi nu va fi acordat tratament preferenţial cetăţenilor din UE, anunţa presa britanică.

Sistemul va fi bazat pe calificări, nu pe naţionalitate, planul bazându-se pe o recomandare din partea Comitetului Consultativ privind Migraţia (MAC), un organism independent, sprijinit şi de Partidul Laburist.

De asemenea, potrivit presei britanice, planul susţinut de cabinetul May va permite un acces limitat muncitorilor cu calificare redusă.

Într-un raport al Comitetului Consultativ publicat săptămâna trecută, se recomandă să se acorde prioritate imigranţilor cu înaltă calificare, după Brexit. Conform MAC, datele arată că imigranţii cu calificare înaltă au un impact pozitiv mai mare asupra productivităţii decât cei cu calificare scăzută.

MAC mai recomanda să nu se acorde tratament preferenţial pentru lucrătorii din UE.

Totuşi, potrivit Financial Times, citat de Agerpres, ideea de nu a oferi tratament preferenţial lucrătorilor din UE s-ar putea modifica dacă Marea Britanie va încheia un acord comercial cu blocul comunitar.

„Aceasta ar însemna un acord mai bun în privinţa imigraţiei, dar aceeaşi ofertă ar fi valabilă dacă am încheia acorduri comerciale cu alte ţări din lume", a declarat o sursă pentru Financial Times.

327
Tagurile:
favorizati, moldoveni, imigranti, brexit, Marea Britanie
Tematic
Summitul de la Salzburg: Fără progrese pe Brexit, Theresa May se ţine de Planul Chequers
Reguli noi pentru moldovenii care vor să rămână în Marea Britanie după Brexit


Загрузка...