Genève

Oxana Domenti este propusă pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Elveția

252
(reînnoit 11:52 12.09.2018)
Candidatura propusă pentru funcția de ambasador în Confederația Elvețiană a fost avizată de Comisia politică externă și integrare europeană

CHIȘINĂU, 12 sept – Sputnik. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, miercuri, candidatura Oxanei Domenti, propusă pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în  Confederația Elvețiană.

Totodată, ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. 

Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

252
Tagurile:
Oxana Domenti, Moldova, ambasador
Tematic
Guvernul a numit astăzi un nou ambasador la Londra
Surpriză: Cine va fi primul ambasador al Moldovei în Emiratele Arabe Unite


Загрузка...