marsul unirii

Deputat român: Marșul Centenarului din Chișinău se schimbă în acțiune de protest

245
(reînnoit 16:07 01.09.2018)
Un deputat român a cerut ca Marșul Centenarului din centrul orașului Chișinău să fie schimbat în acțiune de protest.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Marșul Centenrului, care a adunat astăzi câteva sute de oameni în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău, s-a transformat în acțiune de protest.

Îndemnul de a schimba destinația evenimentului a venit de la deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, care este și președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Legislativului de la București.

Condreanu este moderatorul acțiunii unioniștilor ”Marșul Centenarului” în PMAN. La nici o oră de la începerea evenimentului în PMAN, acesta a solicitat întreruperea tuturor acțiunilor și schimbarea destinației manifestării în acțiune de protest. Codreanu a declarat că motiv ar fi reținerea la intrarea în Chișinău a câtorva autobuze cu unioniști. 

După minute bune de ezitări în PMAN, unioniștii au pornit în marș spre ieșirea din Chișinău, în direcția Strășeni, scandând lozinci politice dar și unioniste.

Circulația transportului a fost întreruptă pe o direcție de deplasare pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada Calea Ieșilor. Oamenii legii se află în preajmă pentru a asigura ordinea publică.  

 

245
Tagurile:
marsul centenarului, unionisti, Romania, Moldova
Tematic
MAEIE al Republicii Moldova s-a grăbit să dea răspuns MAE de la București
Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat la MAE român
Noi detalii în scandalul de la hotarul moldo-român
Scandal la hotarul moldo-român. La fața locului a venit șeful Poliției de Frontieră


Загрузка...