Protest în centrul Chișinăului

De la MAI la Primărie: O nouă acțiune de protest în centrul Capitalei - detalii

160
(reînnoit 10:41 09.07.2018)
Câteva zeci de manifestanți au organizat un flashmob în fața sediului MAI prin care au cerut polițiștilor să respecte Codul de Etică al Funcționarului Public cu Statut Special după care au continuat acțiunea în fața Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 9 iul — Sputnik. Ziua de luni a început cu o acțiune de protest în centrul Chișinăului. Câteva zeci de adepți ai Mișcării de Rezistență Națională ACUM au organizat un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne, pentru a-și exprima dezacordul cu acțiunile poliției, care, în opinia lor, nu apără poporul.

”Stimați polițiști, faceți uz de prevederile clare ale Codului de Etică şi Deontologie al Funcţionarului Public cu Statut Special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, este mesajul scris pe foile volante distribuite de protestatari.

Ulterior, protestatarii și-au continuat acțiunea în fața sediului Primăriei Chișinău. Chiar dacă în acele momente avea loc ședința săptămânală a serviciilor primăriei, ușa centrală era încuiată. Ei au cerut demisia viceprimarului Nistor Grozavu, care este acuzat de comiterea a numeroase ilegalități.

Amintim că pe 5 iulie a fost organizat un flashmob în fața Parlamentului. Atunci, aproximativ o sută de reprezentanți ai Mișcării de Rezistență Națională le-au cerut deputaților să îndeplinească cele trei revendicări menționate în Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018, în cadrul protestului din centrul Capitalei.

Manifestanții i-au cerut guvernării validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului electoral mixt, demiterea și urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor.

Tot pe 5 iulie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care a solicitat Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară pentru Moldova până la soluționarea situației create după invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău.

160
Tagurile:
actiune de protest, detalii, flashmob, protest, Primaria Chisinau, MAI, Chisinau
Тема:
Proteste la Chişinău. Detalii (103)
Tematic
De ce megaprotestul anunțat de Năstase și Sandu nu-i îngrijorează pe guvernanți
Iată motivul real din care cauză nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase


Загрузка...