Traian Ţurcanu și Valentin Beniuc

Ar putea oare UE redirecționeze refugiații musulmani în Europa de Est

165
Decizia UE de a elimina cotele obligatorii de distribuire a imigranților din Orientul Mijlociu nu va combate fenomenul imigrației ilegale în Europa, consideră experții.

Decizia UE de a elimina cotele obligatorii de distribuire a refugiaților din Orientul Mijlociu nu va combate fenomenul imigrației ilegale în Europa. Singura soluție este implicarea comunității internaționale în stoparea conflictelor militare din statele de unde fug acești oameni. Opinia a fost exprimată de Valentin Beniuc, rectorul Institutului de Relații Internaționale din Moldova, în cadrul emisiunii "ATITUDINI".

"Trebuie de stopat izvorul care emană fluxul de refugiați. Trebuie de oprit conflictele armate care se desfășoară în aceste state. Factorul extern trebuie să intervină pentru a atenua războaiele care îi determină pe oameni să evadeze", a explicat Valentin Beniuc.

În condițiile în care mai multe state UE vor refuza să primească imigranți din Orientul Mijlociu și Africa, există riscul ca aceștia să fie redirecționați spre Europa de Est, inclusiv în țara noastră? Vorbim doar despre o ipoteză, abordată în cadrul emisiunii "ATITUDINI".

"Posibilitățile de a primi mulți refugiați nu sunt mari. Republica Moldova are însă responsabilitatea să-i protejeze. Anul trecut au fost depuse peste 70 de cereri de protecție internațională și doar 12 persoane au primit statut de refugiați", a menționat Traian Țurcanu, șeful Biroului de la Chişinău al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Traian Țurcanu consideră însă că UE nu se confruntă cu o criză a imigrației, așa cum se vehiculează.

"Este o criză creată artificial, de către guverne care vor să câștige dividende politice. Statisticile arată că numărul refugiaților în UE este în scădere. Este o criză a iresponsabilității și degradării valorilor care stau la baza UE" a opinat Traian Țurcanu.

Valentin Beniuc susține însă contrariul. În opinia sa, UE este sufocată de imigrația ilegală din Orientul Mijlociu și Africa. De asemenea, unele țări au pierderi economice mari din cauza politicii imigraționiste a UE.

"Situația creată denotă că UE nu are un plan pentru a depăși criza imigrației. Crearea azilurilor pentru refugiați nu va soluționa problema. Experiența Turciei confirmă acest lucru. Banii de la UE, pentru întreținerea imigranților, nu vin la timp și nici în cantități suficiente", a precizat Valentin Beniuc.

În data de 29 iunie, subiectul imigrației ilegale pe continentul european a fost discutat în cadrul summit-lui UE. La sfârșitul evenimentului a fost adoptată o rezoluție care prevede eliminarea cotelor obligatorii de distribuire a imigranților în UE, crearea azilurilor pentru întreținerea temporară a imigranților, finanțate din bugetul UE, și anularea dreptului imigranților de a-și alege țara gazdă.

Cum va influența imigrația musulmană viitorul UE, aflați din interviul video atașat.

Autor: Maria Dimineț

165
Tagurile:
politica migraționistă, refugiați UE, imigranți ilegali, musulmani, Orientul Mijlociu, Valentin BENIUC
Tematic
Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - Video
Expert: Milioane de imigranți vor invada în curând Europa și țările CSI
Budza: Moldova este amenințată de o invazie de imigranți din Asia
Alarmant: Imigranți ilegali, la frontiera moldo-ucraineană


Загрузка...