Parlamentul European, imagine de arhivă

Alegerile din Chișinău, subiect de discuții în Parlamentul European

121
(reînnoit 12:24 05.07.2018)
Șase proiecte de rezoluție, care vizează invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău, urmează a fi discutate de Parlamentul European.

CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. În aceste momente Parlamentul European discută despre criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale în Chișinău. Șase proiecte de rezoluții au fost înregistrate de grupurile parlamentare PPE, ALDE, CRE, Grupul Verzilor, S-D și Stângă Verde Nordică care urmează a fi supuse dezbaterilor.

Anterior, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a venit cu o precizare în privința disbursării primei tranșe a Asistenței Macrofinanciare din partea UE pentru Republica Moldova.

Potrivit instituției europene, plățile din cadrul Programului de Asistență Macrofinanciară sunt condiționate de implementarea cu succes a unor măsuri de politică economică specifice incluse în Memorandumul de Înțelegere și de îndeplinirea precondițiilor politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului.


121
Tagurile:
invalidarea alegerilor, subiect de dezbatere, chisinau, agenda, alegeri, Parlamentul European, UE
Tematic
Sergiu Sîrbu, despre vizita lui Filip la Strasbourg: S-a discutat și despre alegeri
Ghilețchi are o soluție pentru criza provocată de invalidarea alegerilor locale
CEC reacționează la decizia de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău


Загрузка...