Pavel Filip și Thorbjørn Jagland

Ce a discutat Pavel Filip cu șeful Consiliului Europei

114
(reînnoit 15:29 03.07.2018)
Premierul moldovean se află într-o vizită oficială la Strasbourg - iată ce a discutat Pavel Filip cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

CHIȘINĂU, 3 iul — Sputnik. Prevenirea şi combaterea discriminării a fost una din principalele teme abordate de premierul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, la Strasbourg. Oficialii au analizat realizările după primul an de implementare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei (CoE) pentru Republica Moldova 2017-2020, lansat oficial la Chişinău, la 30 mai 2017, anunță Guvernul printr-un comunicat.

Totodată, au fost discutate rezultatele implementării proiectelor privind controlul asupra corupţiei, promovarea libertăţii mass-media, a pluralismului de opinii şi a sistemului de justiție penală. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit reforma sistemului electoral.

Secretarul General Thorbjørn Jagland a reiterat sprijinul acordat Republicii Moldova din partea Consiliului Europei și a confirmat disponibilitatea de a oferi expertiză juridică și a împărtăși bunele practici în acest domeniu.

114
Tagurile:
combaterea discriminarii, pluralism de opinii, sistem electoral, mass-media, Consiliul Europei, Pavel Filip, Thorbjørn Jagland, Strasbourg
Tematic
Discriminare fără precedent în Moldova! Curat murdar, coane Fănică!
Politolog: Trecerea la sistemul electoral mixt este rezultatul luptei politice


Загрузка...