Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova

Compensații bănești pentru victimele represiunilor politice: Iată ce a decis Guvernul

150
(reînnoit 19:05 29.06.2018)
Zeci de persoane, din mai multe raioane ale țării, victime al e represiunilor politice care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării, vor beneficia de compensații bănești din bugetul de stat.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Vineri, Guvernul a decis acordarea compensațiilor bănești pentru 63 de persoane, victimele ale represiunilor politice care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor. Pentru achitarea compensațiilor, Guvernul va aloca 5,48 de milioane de lei.

Potrivit Executivului, banii pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2014 și finalizând cu 2017, inclusiv pentru plata tranșei unice persoanelor care au împlinit vârsta de 75 de ani, vor fi acordați în cinci tranșe. Totodată, documentul stabilește că, pentru bunurile cu o valoare de 200 de mii de lei, plata compensației poate fi repartizată pe o perioadă de până la 3 ani, iar în cazul în care valoarea bunurilor depăşeşte suma de 200 mii de lei — pe o perioadă de până la 5 ani.

Pentru anul 2018, în bugetul de stat au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 7,5 milioane de lei.

150
Tagurile:
compensatii, represiuni politice, bani, victime, Guvernul
Tematic
Cum obții compensații de sute de euro dacă avionul a întârziat sau zborul a fost anulat
Amatorii de fumat la balcon, obligați să plătească compensații bănești vecinilor
Cum putem solicita compensații de la chiriași în cazul lipsei contractului


Загрузка...