Cancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia

Daniuk: La summitul UE se va decide soarta Angelei Merkel

155
(reînnoit 19:21 27.06.2018)
Politologul Nikita Daniuk comentează summitul UE care va avea loc în curând.

CHIȘINĂU, 27 iunie — Sputnik. Următorul summit al UE va avea loc pe 28 și 29 iunie. Temele principale vor fi economia și imigrația. Pe lângă faptul că se va discuta problema crizei imigrației în Europa, se va decide totodată și soarta Angelei Merkel, consideră politologul Nikita Daniuk.

„Summitul va fi consacrat problemei principale a Europei: criza provocată de imigrație. Începând cu anul 2015, pe teritoriul UE au sosit circa 1,6 milioane de refugiați. Totodată, majoritatea au sosit anume în anul 2015, când Angela Merkel „și-a deschis brațele" pentru refugiații din Orientul Apropiat și Africa de Nord. De aceea este foarte posibil ca la acest summit să fie decisă și soarta politică a lui Merkel. Deja i s-a pus un ultimatum: dacă nu va găsi o soluție pentru problema migranților, Seehofer dispune de suficiente împuterniciri pentru a închide granițele și a începe să-i expulzeze pe imigranți din Germania", a menționat politologul Nikita Daniuk.

Acesta a adăugat de asemenea că este puțin probabil ca la încheierea summitului să fie elaborată vreo hotărâre.

„UE vine la acest summit scindată. Anterior a avut loc o întâlnire de lucru între Germania, Franța, Grecia, Bulgaria și Italia, însă s-a încheiat cu un eșec total. Nu a fost elaborat nici un plan de acțiuni", a conchis expertul.

155
Tagurile:
criza migratiei, comentariu, politolog, summit, Summitul UE, Uniunea Europeană, Nikita Daniuk, Angela Merkel, Europa
Tematic
Macron: UE se confruntă cu o criză a imigrației, Merkel: Reducerea imigrației către Europa
UE se destramă sub ochii noștri. România va rămâne ultima țară membră a Uniunii!


Загрузка...