Casa Presei

”Casa Presei” nu va mai exista, iar angajații - disponibilizați. Iată ce propune Guvernul

389
(reînnoit 09:52 27.06.2018)
Întreprinderea de Stat Complexul ”Casa Presei” urmează a fi reorganizată prin absorbție, iar toți angajații disponibilizați - detalii.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik, C.S. Întreprinderea de Stat Complexul ”Casa Presei” va fi reorganizată prin fuziune cu Instituția Publică "Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova". Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind reorganizarea acestei instituții.

Conform datelor unităţilor de drept privind întreprinderile înregistrate în Moldova (Bizzer), întreprinderea a fost înregistrată în anul 1997 și este condusă de Victor Poiană.

Potrivit notei informative, personalul de la ”Casa Presei” urmează să fie disponibilizat în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare, în cazul imposibilităţii transferului acestuia.

Proiectul a fost elaborat în contextul implementării reformei administrației publice, care este un obiectiv prioritar asumat de Guvern în Programul de activitate pe anii 2016-2018.

Documentul stabilește efectivul limită al noii întreprinderi în număr de 559 de unități.

Exlusiv — Din culisele reformei Procuraturii>>>

Autorii precizează că proiectul nu contravine legislației Uniunii Europene și nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat, ”deoarece cheltuielile ce ţin de disponibilizarea personalului se vor efectua din contul și limita bugetului persoanei juridice absorbite”.

389
Tagurile:
reorganziata, bizzer, propune, disponibilizati, nu va mai exista, angajati, proiect, Casa Presei, Guvernul, Poiană Victor
Tematic
Încă un proiect controversat: Ministerul de Interne vrea educația sexuală în școli
Proiect bombă: Guvernul vrea să oprească majorarea prețului la carburanți
Proiect bombă: Guvernul propune noi facilități pentru muncitorii străini - detalii


Загрузка...