Pavel Filip

Americanii sunt interesați investească în Moldova

106
(reînnoit 13:55 26.06.2018)
O delegație de oficiali din țara noastră se află într-o vizită de lucru în SUA.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. O delegație formată din oficiali din țara noastră, condusă de premierul Pavel Filip, se află într-o vizită de lucru în SUA. În cadrul întrevederilor care au avut loc la Washington, președintelui Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană, Eric Stewarta, declarat că Republica Moldova este atractivă pentru investitorii americani. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei mese rotunde organizate la Washington. 

La eveniment au participat și reprezentați ai companiilor americane care s-au arătat interesați de potențialul economic al Moldovei și au declarat că vor studia posibilitățile de a face investiții în țara noastră. Pavel Filip s-a arătat deschis și a încurajat antreprenorii americani să vină în țara noastră. Din delegaţia ţării noastre, care a participat la masa rotundă, au făcut parte noul ambasador al Moldovei în SUA, Cristina Balan, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, dar şi ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

În urma discuţiilor cu oficialii moldoveni, reprezentanţii mai multor companii americane au declarat că sunt interesaţi să investească în domeniul IT, infrastructură şi alte domenii.

"Companiile americane pot lansa afaceri în cele șapte Zone Economice Libere și în primul parc IT din Moldova, unde impozitul unic de 7% pentru rezidenții parcului este unul foarte atractiv, iar industria IT se dezvoltă cu ritmuri rapide și creează o valoare adăugată înaltă", a fost precizat într-un comunicat de presă plasat pe pagina oficială a Guvernului.

„Crearea primului Parc IT este un proiect de suflet pentru mine, pe care l-am promovat fiind ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. În prezent, în acest parc deja activează 206 de companii IT", a declarat premierul Pavel Filip.

Asociația de Afaceri Americană-Central Europeană este o platformă de discuții care oferă oportunități de dezvoltare comerțului reciproc între SUA și statele din Europa Centrală. Aceasta reunește 14 țări, printre care Republica Moldova, România, Austria, Bulgaria şi Croația. În prezent, în ţara noastră activează peste 400 de întreprinderi cu capital american.

106
Tagurile:
investitie, americani, Moldova, SUA
Tematic
Lavrov, despre motivul retragerii SUA din acordul nuclear cu Iranul
Peskov: Dislocarea bazei SUA în Polonia va atrage acțiuni de răspuns din partea Rusiei
Ambasada SUA la Bucureşti, în stare de alertă: Ce se întâmplă în capitala României


Загрузка...