Donald Trump și Lee Hsien Loong

Întâlnirea dintre Trump și premierul din Singapore a culminat cu un prânz

69
(reînnoit 14:26 11.06.2018)
Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu primul ministru din Singapore, Lee Hsien Loong, la reședința acestuia.

CHIȘINĂU, 11 iunie — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit luni cu premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, la reședința acestuia, după care ambii lideri au continuat discuția la o masă de prânz, comunică RIA Novosti.

Detaliile întâlnirii dintre Trump și Lee nu se cunosc. După întrevedere, cei doi au evitat comunicarea cu presa, acceptând doar să fie fotografiați, strângându-și mâinile.

Liderii celor două țări s-au îndreptat apoi spre sala în care, pentru ei și pentru membrii delegației, era deja pusă masa de prânz. Din partea americană au participat secretarul de stat Mike Pompeo; consilierul pentru problemele securității naționale, John Bolton; purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

După ce s-au așezat președinții, și-au ocupat locurile și ceilalți participanți la masa împodobită cu flori roșii și galbene. Lee și Trump s-au salutat și au rostit cuvinte de mulțumire.

Acest moment consumat, ușile din sticlă ale sălii au fost închise și discuția dintre părți a decurs în afara presei.

Întâlnirea președintelui SUA cu premierul din Singapore a avut loc în ajunul negocierilor prevăzute pentru 12 iunie dintre Trump și Kim Jong-un. Liderul Coreei de Nord a avut de asemenea o întrevedere cu premierul din Singapore, cu o zi mai înainte.

Singapore s-a oferit să fie platformă a negocierilor dintre Trump și Kim. Anterior s-a comunicat că a fost aleasă această țară deoarece ea are experiență în organizarea unor asemenea acțiuni, dar și pentru că se potrivește pentru rolul de parte neutră, terță în acest proces.

69
Tagurile:
parte neutra in proces, platforma de negocieri, președinte SUA, pranz, intalnire, președinte al SUA, Lee Hsien Loong, Kim Jong-un, Donald Trump, Singapore


Загрузка...