Tiraspol, 2017

Lavrov, despre progresele privind problema transnistreană

217
(reînnoit 08:46 07.06.2018)
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că ar dori să afle cum apreciază reprezentantul special al OSCE progresul obținut în problema transnistreană.

CHIȘINĂU, 6 iunie — Sputnik. Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, în cadrul întâlnirii cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, a vorbit despre progresele obținute în urma ultimelor negocieri privind diferendul transnistrean și a declarat că ar dori să afle care este aprecierea din partea OSCE.

Ministrul a menționat că s-a întâlnit regulat cu Frattini la Roma, la Bruxelles, când acesta deținea alte funcții, iar acum la Viena.

„Desigur, sunt bucuros că am posibilitatea de a aborda problema reglementării conflictului transnistrean, care se află acum în competența dumneavoastră", a spus Lavrov, citat de RIA Novosti.

„Știu că a avut loc întrevederea în formatul „5+2" și că aceasta a dat rezultate. A fost obținut un progres mic, însă care vizează chestiuni foarte importante. Suntem foarte interesați să auzim părerea dumneavoastră", a declarat ministrul.

În negocieri participă Chișinăul și Tiraspolul ca părți ale conflictului; Rusia, Ucraina, OSCE — ca intermediari; Uniunea Europeană și SUA — ca observatori. Ultima rundă de negocieri în acest format a avut loc în noiembrie 2017, la Viena.

217
Tagurile:
progrese, problema transnistreană, OSCE, Franco Frattini, Serghei Lavrov, Republica Moldova


Загрузка...