Cutrea Constitutionala

Igor Dodon contestă la Curtea Constituțională noile modificări la Codul audiovizualului

77
(reînnoit 16:40 01.06.2018)
Igor Dodon la Curtea Constituțională: nu este de acord cu ultimele schimbări din Codul audiovizualului.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Luni, 4 iunie, Curtea Constituțională va examina sesizarea președintelui țării, Igor Dodon, referitoare la modificările aduse Codului audiovizualului. Noua lege prevede că, în vederea asigurării informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Potrivit autorului sesizării, această modificare a Codului audiovizualului  contravine mai multor articole din Constituție, printre care și dreptului la libera exprimare.

În cazul în care radiodifuzorii din Moldova nu vor respecta noile prevederi ale Codului Audiovizualului care se referă la securitatea informațională, aceștia riscă sancțiuni graduale, de la amendă până la retragerea licenței. Astfel, se sancționează cu amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care au încălcat aceste prevederi. Pentru încălcarea repetată amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. Retragerea licenței de emisie pentru încălcarea acestor prevederi se aplică doar după aplicarea graduală a sancțiunilor sub formă de amendă.

 

77
Tagurile:
Curtea Constitutionala, legea antipropaganda, Igor Dodon, Codul audiovizualului, Moldova
Tematic
Legea anti-propagandă. Ce trebuie să schimbe radiodifuzorii până la 9 februarie
Reacția lui Igor Dodon după votarea legii ”anti-propagandă”


Загрузка...