Palatul Westminster, Londra

Moldova trimite un nou ambasador la Londra. Decizia luată de Parlament

472
(reînnoit 12:42 30.05.2018)
Parlamentul a acceptat candidatura unui nou ambasador al al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a dat astăzi aviz consultativ pentru desemnarea Angelei Ponomariov în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Angela Ponomariov activează în cadrul serviciului diplomatic al Republicii Moldova din anul 1994.

”Până în prezent a parcurs toate treptele ierarhice din cadrul aparatului central, a avut trei misiuni diplomatice, a activat în ambasadele Republicii Moldova din Germania, Letonia, Viena”, a declarat secretarul general de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihail Căpățână.

În prezent, Angela Ponomariov deține funcția de șef al Direcției Europa Occidentală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Ponomariov are rangul diplomatic de ministru consilier.

Guvernul de la Londra a acceptat deja candidatura Angelei Ponomariov pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

472
Tagurile:
Angela Ponomariov, Londra, Parlament, Marea Britanie, Moldova, ambasador
Tematic
Joi Moldova își deschide o ambasadă în Emiratele Arabe Unite
Vom avea un nou ambasador rus la Chișinău


Загрузка...