Orășelului European 2017

Toată Europa a încăput în Parcul Central din Chișinău

93
(reînnoit 12:37 13.05.2018)
Caravana europeană va merge în raioanele țării – la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Tradiționalul Orășel European a fost inaugurat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală. La deschiderea evenimentului organizat de Delegația UE în Republica Moldova au participat premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Peter Michalko, membri ai Guvernului și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitate să afle mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene. Și-au instalat corturi aici și instituțiile guvernamentale. Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să participe și la o serie de acțiuni, între care: lecții de limbi străine, prezentări privind  asistența acordată de UE țării noastre și dezbateri publice cu participarea consilierilor de nivel înalt ai UE în țara noastră.

Duminică, 13 mai, orășelul va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de Filarmonica Națională şi formații din ţară şi din străinătate.

În zilele următoare, caravana europeană va merge în raioanele țării — la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.


93
Tagurile:
oraselul european, UE, Moldova
Tematic
Șupac către oficialii UE: Gândiți-vă când luați cadouri de la politicienii moldoveni
UE modifică regulile de călătorie în zona Schengen: Cum vor fi afectați moldovenii


Загрузка...