Cristina Balan

Noul ambasador al Republicii Moldova în SUA va fi unul din liderii PD

219
(reînnoit 12:46 08.05.2018)
Anunțul a fost făcut marți, 8 mai, de liderul PD Vladimir Plahotniuc, după ședința săptămânală a partidului.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Noul ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii va fi Cristina Balan, vicepreședintele Partidului Democrat. Anunțul a fost făcut marți, 8 mai, de liderul formațiunii Vladimir Plahotniuc, după ședința săptămânală a partidului.

”Este vorba despre Cristina Balan, vicepreședintele PD, responsabilă pe relații externe, care a primit acceptul  Departamentului de Stat al SUA”, a declarat Plahotniuc.

Anatoli Antonov
Пресс-служба Минобороны РФ

Potrivit liderului PD, Balan cunoaște bine situația din țară, obiectivele guvernării și dosarul cooperării dintre Republica Moldova și SUA.

”Avem încredere că va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări”, a declarat Plahotniuc.

Balan ocupă funcţia de vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, fiind direct responsabilă pentru relaţii internaţionale şi diplomaţie de partid. Balan este și preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experţi şi lideri de opinie din Republica Moldova în relaţia cu organizaţii externe de profil, inclusiv grupuri de reflecţie şi fundaţii progresiste.

Cristina Balan a lucrat în ultimii 20 de ani în cadrul unor companii şi organizaţii internaţionale de top, dintre care 15 ani în poziţii de conducere. Este economist de profesie şi deţine o diplomă în management a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

219
Tagurile:
ambasadorul RM in SUA, Cristina Balan, Vlad Plahotniuc, PD
Tematic
Ambasadorul moldovean la Moscova a fost chemat acasă: Ce spune Dodon
Victor Juc: Nu cred că SUA își vor muta ambasada din Tel Aviv la Ierusalim


Загрузка...