Igor Dodon

Reacția lui Igor Dodon după atacul SUA împotriva Siriei

871
(reînnoit 17:54 16.04.2018)
Președintele Republicii Moldova a comentat atacul cu rachete al SUA și al aliaților săi, Marea Britanie și Franța asupra Siriei - iată ce a declarat președintele.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Moldova condamnă acțiunile militare în Siria și pledează pentru desfășurarea unei investigații internaționale pentru a evita agravarea conflictului, a declarat președintele Igor Dodon pentru Sputnik Moldova.

”Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal" — a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, escaladarea conflictului din Siria ar complica nu numai activitatea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), dar, de asemenea, ar pune în pericol întregul proces de reglementare pașnică fapt care poate duce la un conflict militar interstatal, și să se extindă și în afara regiunii de conflict.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

871
Tagurile:
reactie, Atac chimic, rachete, atac, Igor Dodon, Siria, SUA
Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)
Tematic
Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria
Atitudine fermă: Atac nejustificat asupra unui stat suveran. Apelul creștinilor din Siria
Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria
Șeful diplomației britanice, despre eventualitatea unor noi atacuri în Siria


Загрузка...