Valeriu Ostalep

Ostalep: Soluționarea conflictului transnistrean, inevitabilă după alegerile parlamentare

178
(reînnoit 12:28 07.04.2018)
Există toate șansele ca procesul de reintegrare a țării să aibă loc după alegerile parlamentare preconizate pentru toamna anului curent.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Politologul Valeriu Ostalep a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioului Sputnik Moldova că sunt toate șansele ca procesul de reintegrare a țării să aibă loc după alegerile parlamentare preconizate pentru toamna anului curent.

Mai mult, expertul menționează că acum există și voință politică pentru rezolvarea conflictului transnistrean. ”Există precondiții și motive pentru a ajunge toți la un numitor comun. Eu consider că Moscova, Chișinăul, Kievul, Tiraspolul și Berlinul au interesul pentru a găsi soluții la această problemă, care nu este în interesul nimănui", susține Valeriu Ostalep.

Menționăm că o declarație similară a fost făcută și de reprezentantul președinției OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Franco Fratini, care a declarat în cadrul unei vizite recente pe care a avut-o la Chișinau că anul 2018 ar putea fi unul semnificativ în procesul de reintegrare a țării.

Emisiunea ”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Valeriu Ostalep>>>

Totodată, oficialul a menționat că o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 va avea loc în luna mai la Roma, Italia. 

178
Tagurile:
problema transnistreana, Formatul 5+2, OSCE, Valeriu Ostalep
Tematic
Dodon: Bunele relații cu Federația Rusă, o condiție a soluționării problemei transnistrene
Frattini, despre misiunea de menținere a păcii în regiunea transnistreană


Загрузка...