Întâlnirea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Dodon l-a felicitat pe Putin: Vezi cu ce ocazie

145
(reînnoit 16:00 06.04.2018)
Dodon a menționat că Moldova și Rusia sunt legate prin „aceeași credință ortodoxă, printr-o istorie comună de secole, prin anii de luptă împreună împotriva dușmanului comun”.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul rus Vladimir Putin cu ocazia celei de a 26-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice între Federația Rusă și Republica Moldova.

Potrivit lui Dodon, istoria relațiilor dintre cele două țări și popoare are rădăcini mult mai adânci. Liderul moldovean a menționat că ambele state sunt legate prin „aceeași credință ortodoxă, printr-o istorie comună de secole, prin anii de luptă împreună împotriva dușmanului comun".

Președintele FR, V. Putin, s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova (în stânga), I. Dodon
© Sputnik / Михаил Климентьев

„Am rezistat împreună împotriva expansiunii forțelor agresive atât din Est, cât și din Vest. Am învins împreună fascismul în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Iar poporul moldovenesc nu va uita niciodată tot binele pe care l-a făcut și continuă să-l facă pentru noi Rusia", consideră Dodon.

Potrivit șefului statului, astăzi constatăm cu mare regret că relațiile dintre cele două țări trec printr-o etapă nu dintre cele mai bune.

„Anumite forțe din țara noastră și din afara ei ar dori să destabilizeze bunele relații dintre Moldova și Rusia. Sunt convins că bunul simț va triumfa și că nimeni nu va reuși să dezbine popoarele noastre. Avem foarte multe de realizat pe calea cooperării și făuririi comune. Sunt convins că țările noastre nu au doar un trecut glorios, ci și un viitor demn", a conchis președintele.

Igor Dodon a fost învestit la 23 decembrie 2016. Potrivit programului său preelectoral, acesta s-a angajat să restabilească parteneriatul strategic cu Rusia, să readucă producția moldovenească pe piața din Rusia și să normalizeze cooperarea în domeniul energetic.

 

145
Tagurile:
26 de ani, credinta ortodoxa, istorie comună, ocazie, parteneriat strategic, felicitare, cooperare, Igor Dodon, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Dodon, despre daunele măsurilor antirusești: Moldova a pierdut două miliarde de dolari


Загрузка...