Cabinetul de Miniștri

Străinii vor obține mai ușor vize pentru Republica Moldova

82
(reînnoit 11:51 06.04.2018)
Procedura de obținere a vizei în Republica Moldova pentru cetățenii străini va fi simplificată.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Guvernul a aprobat o decizie prin care va spori atractivitatea investițională a țării noastre și va contribui la îmbunătățirea mediului de afaceri.

În particular, a fost revăzută lista statelor ai căror cetățeni au nevoie de invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Numărul acestora a fost redus la 38, față de 85 de state în lista anterioară.

Potrivit documentului, acum turiștii și investitorii care vor să vină în Moldova vor economisi timp și bani la perfectarea vizei pentru țara noastră.

„Dacă ne dorim să promovăm atractivitatea investițională și turistică a Republicii Moldova, trebuie să deschidem țara noastră pentru cei care vor să ne viziteze", a declarat prim-ministrul Pavel Filip, menționând că această decizie reprezintă o primă etapă, iar procesul de debirocratizare va continua.

Cum putem munci oficial în Europa în baza pașaportului biometric>>>

Hotărârea respectivă contribuie, totodată, la perfecționarea mecanismului de gestionare a fluxurilor de migrație pe teritoriul Republicii Moldova.

82
Tagurile:
state, tara, migratie, Hotarare, Perfectare, lista, flux, teritoriu, Mediul de afaceri, vize, Guvernul, Pavel Filip, Chisinau
Tematic
Spania oferă bani şi locuințe gratis moldovenilor cu pașaport românesc
Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să știe asta. Ce se schimbă


Загрузка...