Igor Dodon

Dodon: unionismul este un balon care se va desumfla odată cu trecerea Centenarului

240
Președintele Igor Dodon a criticat în termeni duri marșul unionist care a avut loc astăzi în Capitala Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Chiar dacă unionismul a înregistrat astăzi un eșec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova. Așa a reacționat președintele Igor Dodon la Marșul Unirii care a avut loc, duminică, la Chișinău și la care, potrivit datelor poliției, au participat în jur de 7 mii de oameni. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Dodon a declarat că așteaptă mai multă inițiativă în asigurarea securității constituționale a țării.

”Guvernarea trebuie să știe că ea este direct responsabila de dezbinarea pe care unioniștii o provoacă în societatea moldovenească. Din cauza corupției, a sărăciei și a deznădejdei, oamenii caută alternativă, inclusiv aderă la un proiect marginal și radical cum este unionismul”, susține șeful statului.

Potrivit lui Dodon, în cei aproape nouă ani de guvernare, eurounioniștii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. 

”Anume din cauza acestor erori ale eurounioniștilor a fost întreținut și curentul unionist. Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată”, menționează președintele.

Dodon susține că acțiunea de astăzi a ”confirmat că unionismul este un balon care se va desumfla odată cu trecerea Centenarului”. 

”Unioniștii au strigat și s-au împrăștiat, iar Patria rămâne”, a conchis Dodon. 

240
Tagurile:
unionism, centenar, marsul unirii, Igor Doodon
Tematic
Dodon: Nu doar cetățenii ruși au nevoie de o Rusie puternică
Dodon spune care este factorul destabilizator pentru Moldova


Загрузка...