CNA

Un director adjunct al CNA și-a dat demisia

213
(reînnoit 11:12 23.03.2018)
Unul din conducătorii Centrului Național Anticorupție și-a prezentat astăzi demisia în Parlamentul de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție, Vadim Cojocaru, și-a dat demisia. Proiectul de hotărâre cu privire la demisia lui Cojocaru a fost prezentat cu puțin timp în Parlamentul de la Chișinău. 

Informația a fost prezentată de președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschi. Deputatul a declarat că în cererea de demisie a vicedirectorului CNA se menționează că eliberarea din funcție are loc ”din proprie inițiativă”.

Vadim Cojocaru a fost numit în funcția de vicedirector al CNA la 18 aprilie 2013. Conform Legii cu privire la CNA, mandatul acestuia expira în trei săptămâni.

Odată cu plecarea lui Cojocaru, CNA rămâne fără vicedirectori. Anterior, Cristina Țărnă și-a prezentat demisia din funcția de vicedirector al CNA.

Urmașul lui Viorel Chetraru la șefia CNA vine din interiorul structurii>>>

La 13 decembrie 2017, Bogdan Zumbreanu a fost numit de Parlament în funcția de director al CNA.

Potrivit Legii cu privire la CNA, cei doi vicedirectori ai instituției sunt numiți de Parlament la propunerea directorului CNA. Selectarea candidaţilor la funcţia de director adjunct se face în bază de concurs organizat de către director, în procesul de evaluare fiind atraşi reprezentanţi ai societăţii civile sau ai mediului academic.

213
Tagurile:
vicedirector CNA, Vadim Cojocaru, Parlament, CNA, demisie
Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
Tematic
Doi candidați, excluși din cursa pentru fotoliul de director al CNA
Socialiștii spun dacă îl vor vota pe Zumbreanu la șefia CNA
Deznodământul e aproape. Miercuri va fi prezentat noul șef al CNA


Загрузка...