Ministerul Apărării

Republica Moldova va renunța la serviciul militar obligatoriu

306
(reînnoit 14:05 20.03.2018)
Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat.

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Republica Moldova va renunța la serviciul militar obligatoriu, iar acest lucru va începe chiar din toamna anului curent și se va realiza în mai multe etape.

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a menționat că decizia a fost luată după ce Guvernul a realizat un studiu la acest subiect, la fel și un plan de acțiuni pentru eliminarea serviciului militar obligatoriu.

„Am solicitat evaluarea ca urmare a unor semnale care au vizat condițiile insuficiente pentru pregătirea temeinică și pentru un trai decent pe perioada desfășurării serviciului militar, dar și semnalările despre modul în care tinerii plătesc sume mari de bani pentru ca să scape de serviciul militar", a declarat Vlad Plahotniuc.

Renunțarea la serviciul medical obligatoriu se va realiza în mai multe etape, iar în aproximativ doi ani numărul tinerilor înrolați va scădea, astfel se va ajunge la eliminarea completă a serviciului militar obligatoriu.

Curând, Ministerul Apărării va da start acestui proces, iar primele reduceri vor avea loc în toamnă, iar în locul recruților vor fi angajați militari profesioniști în bază de contract.

 

306
Tagurile:
recrut, renuntare, serviciul militar, Etape, obligatoriu, eliminare, proces, Briefing, Ministerul Apararii al Republicii Moldova, Biroului Permanent al PDM, Partidul Democrat din Moldova, PDM, Vlad Plahotniuc, Republica Moldova
Tematic
Ministerul Apărării a reacționat la acțiunile SIS la Centrul Militar Chișinău


Загрузка...