Cabinetul de Miniştri

Ultima oră: Un ministru şi-a anunţat demisia din funcţie

974
(reînnoit 18:44 11.03.2018)
Cu puţin timp în urmă, ministrul Justiţiei a anunţat pe pagina sa de Fasebook că-şi va prezenta demisia din funcţie.

CHIŞINĂU, 11 mart — Sputnik. Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a anunţat pe o reţea de socializare că îşi va prezenta în zilele următoare demisia din funcţie, în contextul în care i-ar fi fost periclitată încrederea publică de care a beneficiat.

„Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general", a scris demnitarul.

În acest context, Tănase consideră că „cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică".

Declaraţia ministrului vine după publicarea în presa de la Chişinău a interceptărilor unor convorbiri telefonice dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon.

„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală", a mai subliniat Tănase.

Anterior, Alexandru Tănase a precizat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării, discuţia având loc cu mulţi ani în urmă.

974
Tagurile:
incredere, Tanase, ministrul justitiei, Platon, demisia, interceptare
Tematic
De ce reforma justiției a fost un eșec. Explicația lui Alexandru Tănase
Tănase vrea mai puțini pușcăriași. Ce s-ar putea întâmpla cu infractorii


Загрузка...