CSI

Ce spune Pavel Filip despre eventualitatea ieșirii Moldovei din CSI

138
(reînnoit 15:34 02.02.2018)
Premierul s-a referit și la relația țării noastre cu Federația Rusă

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Ieșirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu va fi benefică pentru țara noastră, a declarat Pavel Filip.

„CSI nu este doar Rusia, avem relații bune cu statele din Comunitate, există un acord de comerț liber și multe alte facilități pe care le avem cu țările membre ale CSI. Analizele efectuate de către colegii de la Ministerul Economiei și Infrastructurii arată că plecarea Republicii Moldova din CSI nu este benefică pentru țara noastră", a declarat ieri seară Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni la un post public de televiziune.

Prim-ministrul a mai precizat că relația cu Federația Rusia trebuie să fie bazată pe respect reciproc. „Cu Rusia ne dorim relații bune. În anul 2016, am depus mult efort, am reușit să deblocăm un șir de probleme, am avut întrevederi cu conducerea de vârf", a subliniat Filip.

Amintim că, anterior, deputații liberali au venit cu inițiativa ca Republica Moldova să iasă din componența CSI. Astfel, PL a înregistrat în Parlament un proiect de lege în acest sens, care va fi pus în discuție la una dintre ședințele Legislativului.

138
Tagurile:
iesirea din CSI, Federatia Rusa, declaratie, Prim-ministru, Pavel Filip, Chisinau, Republica Moldova
Tematic
Liberalii din Republica Moldova, cu gândul la CSI. Ce vrea să facă Mihai Ghimpu
Moldova ar putea adera la Programul CSI de combatere a terorismului


Загрузка...