Andrian Candu

Andrian Candu a făcut primele declarații de presă după vacanța parlamentară

82
Șeful Legislativului a ieșit în fața presei după ce a discutat mai bine de o oră și jumătate cu liderii fracțiunilor parlamentare și președinții comisiilor permanente

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut vineri, 2 februarie, primele declarații de presă după vacanța parlamentară. Șeful Legislativului a ieșit în fața presei după ce a discutat mai bine de o oră și jumătate cu liderii fracțiunilor parlamentare și președinții comisiilor permanente. 

Noutatea pe care o anunță președintele Parlamentului în sesiunea de primăvară-vară este implementarea unui nou model de control parlamentar, numit ex-post.

”Ex-post este un control vast și complicat. Se iau în considerare grupurile țintă a legii, evaluarea juridică, economică a acesteia, care presupune o muncă de 5-6 luni. Legile care vor fi supuse controlului parlamentar vor fi alese împreună cu reprezentanții societății civile”, a declarat Candu.

Noua metodologie de control parlamentar se referă la legile care au o vechime de cel puțin 3 ani.

”La nivel de creație legislativă stăm foarte bine, dar la nivel de control parlamentar – trebuie să aducem mai multă eficiență”, a spus șeful Legislativului.

Candu a anunțat că deja de săptămâna viitoare vor începe ședințele plenare ale Parlamentului. Agenda acestora va fi stabilită miercuri, 7 februarie, la ședința Biroului permanent.

Marți, 6 februarie, va avea loc ședința comună a Parlamentului și Guvernului. 

82
Tagurile:
implementarea legilor, control parlamentar ex-post, sesiunea de primăvară-vară, Parlament, Andrian Candu
Tematic
Ce fac noaptea deputații? Răspunsul dat de Andrian Candu
Andrian Candu: Vom păși în 2018 cu un guvern nou, unul mai mic și mai eficient
Mobilizare fără precedent în Moldova - vezi ce vor face mâine Candu și Filip


Загрузка...