curtea constituțională

EXCLUSIV: Detalii despre noul membru al Curții Constituționale

263
Misterul în jurul noului judecător la Curtea Constituțională, care ar putea ocupa și funcția de președinte al acestei instituții, va fi menținut cel puțin până săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va lansa săptămâna viitoare concursul pentru ocuparea funcției vacante la Curtea Constituțională. Informația a fost oferită pentru Sputnik-Moldova de purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, Carolina Mangîr.

”CSM se va întruni la 6 februarie în ședință ordinară în cadrul căreia va fi anunțat concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională”, a declarat ofițerul de presă de la CSM. 

Despre o eventuală numire a lui Mihai Poalelungi, actualul președintele al Curții Supreme de Justiție, în funcția de judecător al Curții Constituționale, așa cum scriu unele medii de informare de la Chișinău, Carolina Mangîr a declarat că este prea devreme să se discute, deoarece încă nu a fost anunțat concursul și, respectiv, nici o persoană încă nu și-a depus dosarul de participare.

”Deocamdată nu putem discuta despre nume concrete. Concursul va fi anunțat la ședința CSM din data de 6 februarie”, a declarat pentru Sputnik-Moldova purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii.

Curtea Constituțională a anunțat acum două zile că Tudor Panțîru a demisionat din proprie iniţiativă, din motive personale, din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale. Tudor Panțîru a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 12 februarie 2013.

Până la alegerea noului președinte al Curții, funcția de președinte va fi exercitată de către Aurel Băieșu, judecător al Curții Constituționale.

Curtea Constituţională este alcătuită din șase judecători, numiţi pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistratului.

263
Tagurile:
concurs pentru ocuparea funcției de judecător al Curții Constituționale, noul președinte al Curții Constituționale, alegerea unui nou membru al Curții Constituționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Supremă de Justiție, Curtea Constituțională, Tudor Panțâru, Mihai Poalelungi, Chișinău
Tematic
În Moldova este prevăzută reforma Curții Constituționale
Curtea Constituțională pune punctul pe ”i” în disputa președinte-Guvern
Curtea Constituțională a avizat redenumirea limbii din moldovenească în română


Загрузка...