George Soros

Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”

281
(reînnoit 19:08 19.01.2018)
George Soros a declarat că Uniunea Europeană se află în pragul colapsului, în timp ce Rusia devine „o putere naționalistă renăscută”

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik, Doina Crainic. Magnatul american de origine maghiară George Soros, care conduce compania Soros Fund Management în valoare de 26 de miliarde de dolari și prezidează consiliul global al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), a făcut aceste afirmaţii într-un interviu pentru Financial Times.

Soros susţine că naționalismul a devenit acum „ideologia dominantă în lume", iar Uniunea Europeană cu cele 28 de state-membre este în declin.

„UE este instituția care se află în pragul unui colaps. Iar Rusia este acum puterea renăscută, bazată pe naționalism", a declarat George Soros, citat de rt.com. 

În Rusia, organizațiile finanţate de Soros au fost interzise în 2015, fiind considerate o ameninţare la adresa securităţii ţării.

În ţara sa natală, se crede că Soros complotează împotriva guvernului de dreapta al lui Viktor Orban. Prim-ministrul Orban consideră că Soros a creat o rețea ascunsă cu scopul de a-i submina cabinetul și de a promova politicile UE. 

Liderul Ungariei l-a acuzat în mod constant pe Soros că alimentează criza refugiaților în Europa și urmăreşte erodarea identităţii culturale a continentului. În octombrie anul trecut, premierul declara că peste 200 de membri ai Parlamentului European sunt menţionaţi de „imperiul" miliardarului ca fiind „prieteni ai reţelei". 

Orban, care va candida pentru al patrulea mandat ca prim-ministru al Ungariei anul viitor, a declarat că a direcţionat serviciile secrete ale țării pentru a investiga „imperiul Soros", pentru „a fi dat la iveală în faţa publicului". 

La începutul acestui an, Soros a numit Ungaria drept un „stat mafiot", ceea ce l-a determinat pe Orban să îi dea o replică.

„Singura rețea care operează în stil mafiot, fără a da dovadă de transparenţă în Ungaria, este rețeaua Soros", a declarat premierul Ungariei.

281
Tagurile:
naționalism, colaps, Fundațiile pentru o Societate Deschisă, Soros Fund Management, Parlamentul European, George Soros, Viktor Orban, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Premierul ungar îl acuză pe Soros de imixtiune în campania electorală din 2018


Загрузка...