Silvia Radu, imagine de arhivă

Socialiștii au sesizat Curtea Constituțională în cazul Silviei Radu

87
Membrii fracțiunii Socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău au sesizat Curtea Constituțională privind ilegalitatea dispozițiilor de numire a celor doi viceprimari ai Capitalei semnate, de Nistor Grozavu.

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. Socialiștii au depus, joi, la Curtea Constituțională, o sesizare privind numirea Silviei Radu în funcție de primar general interimar al Municipiului Chișinău.

Anterior, socialiștii au înregistrat la Primărie o cererea prin care este solicitat anulare dispoziției semnate de Nistor Grozavu privind numirea Silviei Radu în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău și ulterior în cea de primar interimar al Capitalei. Cererea prealabilă a fost semnată de cei 19 membri ai fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

La 6 noiembrie, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a semnat dispozițiile prin care Silvia Radu și Ruslan Codreanu au fost numiți viceprimari ai Capitalei. Potrivit Legii "Statutul Municipiului Chișinău", un viceprimar poate fi numit prin dispoziție doar de către primarul general al Municipiului Chișinău și doar în cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la 2 şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive.

87
Tagurile:
socialisti, cazul Silvia Radu, sesizare, Curtea Constitutionala, CMC, Ruslan Codreanu, Silvia Radu, Nistor Grozavu, Chisinau
Tematic
Fost primar al Chișinăului: Prin anumite metode, Silvia Radu va deveni primar
Condiția pe care a pus-o Silvia Radu pentru a veni la Primăria Chișinău
Ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi, și Yerlan Mukashev, consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Vom avea o ambasadă a Kazahstanului la Chișinău: Iată de când

17
Misiunea diplomatică va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, în aspect politic, dar și comercial-economic.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Autoritățile kazahe au decis să avanseze statutul Consulatului General al Republicii Kazahstan cu sediul la Chișinău. Consulul general al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, Yerlan Mukashev, l-a informat despre aceasta pe ministrul moldovean de Externe, Aureliu Ciocoi.

Transformarea Consulatului în Ambasadă urmează să se producă până la sfârșitul anului curent.

Aureliu Ciocoi a salutat decizia și și-a  exprimat  convingerea că activitatea misiunii diplomatice kazahe la Chișinău ”va contribui în mod semnificativ la promovarea și dezvoltarea continuă a relațiilor între cele două state atât în plan politic, comercial-economic, cât și cultural”, în spiritul bunelor relații bilaterale.

Cei doi oficiali au făcut de asemenea  un schimb de opinii asupra modalităților de intensificare a cooperării reciproc avantajoase, fiind propusă organizarea în timpul apropiat, în format de videoconferință, a consultărilor politice interministeriale moldo-kazahe între ministerele de externe, la nivelul de secretar de stat/viceministru. Totodată, va fi examinată posibilitatea convocării următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Moldova, Kazahstan, ambasadă
Tematic
Prim-ministrul Chicu a discutat cu omologii săi din Federația Rusă și Kazahstan


Загрузка...
Reședința de la Condrița

De la Condrița am plecat: Ce așteaptă Dodon de la noul președinte - Video

149
(reînnoit 10:23 02.12.2020)
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a părăsit deja reședința de stat de la Condrița și speră că și următorul președinte va avea grijă de întreținerea edificiilor și de personalul aflat în subordinea instituției prezidențiale.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unei emisiuni realizate la televiziunea publică Moldova 1 că a părăsit deja reședința prezidențială de la Condrița.

”De la Condrița am plecat deja, pentru că știu că mulți se interesau. Important să nu distrugă tot, pentru că după anul 2009 au mai fost din ăștia care promiteau marea și sarea și după aceea au distrus totul absolut. Investiții nu s-au făcut nici la Condrița, iar investițiile în Palatul prezidențial nu s-au făcut nu din contul statului. După nouă ani cât a stat în buruieni în centrul capitalei, eu am găsit posibilitatea ca fără banii din bugetul de stat să o reparăm și acum îl transmit următorului președinte. Cred că lucrul acesta este corect. Este noua președintă aleasă, să vedem cum o să facă față pentru întreținerea acestei clădiri și a angajaților din administrația prezidențială”, a declarat Igor Dodon.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot a fost de 52,78%. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat luni următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a obținut 57,75% din voturi, iar Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

149
Tagurile:
Condrița, Sandu, Dodon
Tematic
Excursie online la Condrița: Președintele a prezentat grădina, păsările și albinele


Загрузка...