Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu va fi închis? Vezi ce a declarat un fost deputat liberal

1357
(reînnoit 10:52 05.09.2017)
Fostul camarad și coleg de partid al lui Mihai Ghimpu, jurnalistul Valeriu Saharneanu, a „scăpat" într-un recent comentariu o aluzie delicată precum că liderul PL ar urma să fie închis

CHIȘINĂU, 1 sept — Sputnik. Saharneanu meditează într-o postare pe Facebook despre „redobândirea postului de radio „Vocii Basarabiei", dar reușește să strecoare printre aceste gânduri și ideea că Ghimpu ar putea să-i urmeze lui Vlad Filat în locurile de detenție.

„Între timp, Vocea Basarsabiei a trecut de la Filat(ul) închis la Gimpu(l) încă liber, procedură aranjată în mare grabă de CCA în favoarea lui Ghimpu (srl Vocea Media)", scrie Saharneanu.

În acest context, fostul deputat a formulat acuzații la adresa unor alte persoane implicate în procesul judiciar legat de acest post de radio, precum și la adresa sistemului judecătoresc din Moldova.

Postare pe pagina de facebook a lui Valeriu Saharneanu
© Facebook / Captura ecran
Postare pe pagina de facebook a lui Valeriu Saharneanu
1357
Tagurile:
Post de radio, Litigiu, Ghimpu, închis, Judecată, Vocea Basarabiei, Procuratura, Valeriu Saharneanu, Alexandru Tănase, Vlad Filat, Mihai Ghimpu
Tematic
Ghimpu s-a fotografiat cu idealul împlinit - costă 300 de mii de euro
Starea lui Ghimpu se agravează, iată cauza
Chirtoacă, la 39 de ani, în arest la domiciliu. Ghimpu îi urează la mulți ani
Maia Sandu

Maia Sandu pleacă la Bruxelles: Cu cine se va întâlni

33
(reînnoit 15:36 15.01.2021)
Președintele Republicii Moldova pleacă la Bruxelles. Nici de această dată nu va fi însoțită de vreun ministru.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Serviciul comunicare al Președinției informează că șeful statului se va afla la Bruxelles în perioada 18-19 ianuarie. Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

„Maia Sandu va discuta cu Charles Michel, Președinte al Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, comisar European pentru Buget și Administrație, Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere”, precizează servicul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul vizitei, președintele va avea o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, dar și cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei. La fel, va avea o discuție cu David Maria Sassoli, președintele Parlamentului European. Maia Sandu va fi însoțită de consilierul în domeniul politicii externe Cristina Gherasimov și de Vasile Popa, directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Este cea de-a doua vizită oficială în străinătate pe care o întreprinde Maia Sandu de la învestirea sa în funcție. Pe 12 ianuarie, însoțită de o delegație de zece membri, Maia Sandu a întreprins o vizită la Kiev. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
Vizită oficială, Vizită, Maia Sandu, Bruxelles
Tematic
Cum vede Maia Sandu relația Republica Moldova - SUA


Загрузка...
Maia Sandu

Cum vede Maia Sandu relația Republica Moldova - SUA

68
(reînnoit 13:02 15.01.2021)
Maia Sandu a spus în mesajul său adresat corpului diplomatic că-și propune consolodarea parteneriatului cu SUA. Moldova poate contribui „la acest parteneriat cu ce poate, inclusiv cu solidaritate politică sau diplomatică”, a spus șeful statului.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Președintele Maia Sandu a adresat vineri, 15 ianuarie, un mesaj corpului diplomatic, în deschiderea căruia a spus că-și dorește „să începem o nouă pagină în istoria Republicii Moldova”. 

Șeful statului s-a referit la relațiile cu alte state, inclusiv la parteneriatul cu SUA.

„Cu Statele Unite ale Americii avem un parteneriat foarte bun, care, în toți acești ani ne-a ajutat să consolidăm independența și suveranitatea țării. Să dezvoltăm democrația, infrastructura, economia și instituțiile țării”, a spus Maia Sandu.

„Îmi propun să consolidăm acest parteneriat. Dar acest lucru presupune ca și noi, ca țară, să contribuim la acest parteneriat cu ce putem, inclusiv cu solidaritate politică sau diplomatică în acele subiecte de politică internațională în care interesele noastre coincid, iar SUA mizează pe sprijinul altor state partenere”, a adăugat președintele. 

Maia Sandu a apreciat că imaginea Republicii Moldova pe arena internațională a fost compromisă în ultimii ani și că-și propune îmbunătățirea ei. 

„Pe parcursul mai multor ani, ați fost nevoiți să reprezentați o țară despre care se vorbea, în mare parte, doar de rău – despre furtul miliardului, despre operațiuni de spălare de bani, despre deputați care se vând, despre corupție la cel mai înalt nivel, despre regim antidemocratic. Este extrem de dificil să-ți promovezi țara în asemenea condiții”, a menționat Maia Sandu. 

„Așadar, prioritatea mea cheie, ca președinte, dar și mandatul oferit explicit de cetățeni este să facem ordine la noi acasă. Ca să reușim cu toții acest lucru, vom avea nevoie de o sincronizare maximă între politica externă și cea internă. Aici sprijinul serviciului diplomatic va fi foarte important pentru a îmbunătăți situația în țară”, a adăugat președintele.   

Referindu-se la situația de pe arena internațională, Maia Sandu a spus că „aici, cel mai important obiectiv este să menținem un context internațional cât mai constructiv și pașnic în privința Republicii Moldova”.

De asemenea, președintele a spus că „trebuie să construim rapoarte cât mai pozitive cu toți partenerii”.

„Trăim într-o regiune complicată, vedem multe tensiuni, ostilități interstatale, chiar războaie deschise între statele lumii. Monitorizăm cu toții aceste evoluții, dar știm bine că suntem în același timp un stat neutru și este important să facem totul pentru a evita și minimiza riscurile de conflicte diplomatice, economice sau de altă natură pentru țara noastră. Trebuie să construim rapoarte cât mai pozitive cu toți partenerii”, le-a spus Maia Sandu diplomaților.

Șeful statului le-a adresat interlocutorilor felicitări cu prilejul Zilei profesionale a Diplomatului, marcată pe 17 ianuarie.

Discuția cu corpul diplomatic a fost, în opinia șefului statului, „o bună oportunitate să reflectăm asupra rolului nostru ca țară, să trecem în revistă starea politicii noastre externe, a serviciului diplomatic”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Maia Sandu
Tematic
Expert: Noul președinte Maia Sandu poate fi comparată cu Nikol Pashinyan
Ciurea: Va pregăti oare Parlamentul o „surpriză” pentru Maia Sandu


Загрузка...
Activitatea SAMU Botanica

Foto: Un tânăr a căzut în gol în timp ce se filma pe tik-tok

50
(reînnoit 16:16 15.01.2021)
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital după ce a căzut în gol dintr-un centru comercial din Capitală, în timp ce se filma cu telefonul.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Caz tragic într-un centru comercial din Chișinău. Un tânăr a căzut de la înălțime. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat la ora 14:40 la mall-ul de pe strada Arborilor din Capitală. Tânărul de 22 ani a căzut de la șapte metri înălțime în timp ce se filma cu telefonul. 

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție ai sectorului Centru, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Stati.

Tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit ca el se afla în incinta centrului comercial împreună cu niște prieteni, care au comuncat că acesta a vrut să facă un filmuleț pentru tik-tok. Pe balustrada escalatorului tânărul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Cazul este documentat în continuare de către angajații poliției.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
a căzut de la geam, căzut în gol


Загрузка...