Igor Dodon

Promisiunea făcută de Dodon pe 24 august: Nu o voi promulga

426
Președintele Igor Dodon a promis că nu va promulga legea privind modificarea și completarea Codului Muncii, aprobată recent de Parlament

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Republica Moldova cu care a discutat modificările și completările la Codul Muncii, operate recent de Parlament.

”Am avut o întrevedere cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Republica Moldova. Sindicaliștii nu sunt de acord cu Legea nr. 188 pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova care a fost adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova și remisă Președintelui țării spre promulgare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, sindicaliștii susțin că legea respectivă diminuează garanțiile sociale ale angajaților și stabilește privilegii în favoarea mediului de afaceri.

Printre modificările propuse de Parlament sunt: reducerea termenului limită a concediului suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului cu 2 ani (de la 6 ani — la 4 ani); excluderea obligativității atribuirii contractului individual de muncă unui număr din registrul unității.

Președintele a promis că nu va promulga această lege și o va remite spre examinare în Parlament.

426
Tagurile:
Nu o voi promulga, 24 august, Promisiune, Igor Dodon
Tematic
Emisiunea "Logica Puterii " cu Tatiana Cebotari. Invitat: Igor Dodon
Dodon reacționează dur: Praf în ochi și acțiune de PR
Dodon și-a numit un consilier pentru misiuni speciale
Presa a aflat ce le-a promis Igor Dodon reprezentanților diasporei


Загрузка...